Ook LMC kiest steeds vaker voor Ford, zoals in de nieuwe Tourer Lift H664G

LMC Tourer Lift H664G

Aangezien Fiat al een tijdje problemen heeft om voldoende exemplaren van de Ducato te leveren, en omdat dit basisvoertuig ook niet meer het allermodernste is, stappen veel camperfabrikanten naar alternatieven over.

Een van de basisvoertuigen waar ze steeds vaker voor kiezen, is de Ford Transit. Deze is grotendeels vergelijkbaar met de Ducato maar is een stukje moderner. Hij is ook iets smaller. Dat is lastig bij buscampers met een dwarsbed, maar voor half-integraal campers voldoet hij prima. Ook het nieuwste model van LMC, de Tourer Lift H664G, is gebaseerd op dit Ford Transit chassis.

Ook een strategische keuze

De overstap naar Ford Transit door LMC is niet zomaar een keuze die alleen maar wordt ingegeven door de leveringsproblemen bij Fiat. Het is ook een bewuste strategie, om te kunnen innoveren in een steeds competitievere markt.

De Ford Transit is veel moderner dan de Fiat Ducato, waarvan zelfs de laatste generatie in feite al tientallen jaren meegaat. De Ducato is weliswaar regelmatig vernieuwd en gemoderniseerd, en ook de onlangs aangekondigde versie is weer een stukje verbeterd, maar de basis is niet bepaald modern. De Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter, MAN TGE en Ford Transit zijn een stuk moderner en ook van de Renault Master staat een geheel nieuwe generatie in de startblokken.

Qua formaat en chassis mag de Fiat Ducato dan een uitstekende basis zijn, maar voor een moderne camper zou je iets moderners mogen verwachten, die ook wat meer op het gebied van veiligheid en comfort te bieden heeft. Dat zien we ook bij de LMC Tourer Lift H664G op een Ford chassis. Van de geavanceerde rijhulpsystemen tot een modern en goed werkend infotainment systeem tot efficiënte en schone dieselmotoren, de Transit biedt alles wat je van een modern basisvoertuig kunt verwachten.

Alle ruimte, comfort en functionaliteit

Het interieur van de Tourer Lift H664G laat zien dat LMC als vanouds oog voor detail heeft. Van de ruime slaapplaatsen tot de volledig uitgeruste keuken, elke centimeter van de camper is ontworpen met comfort en functionaliteit in gedachten. Het interieur is modern, met een donkergrijze kleurstelling die mooi contrasteert met het warme houtdecor. Achterin zien we twee eenpersoons bedden, die naar wens kunnen worden omgebouwd tot een king-size dwarsbed. Wie een derde slaapplaats nodig heeft kan gebruik maken van het eenpersoons hefbed boven de zitgroep. De keuken is compleet uitgevoerd, met een flinke koelkast en een driepits gasstel, en ook de WC/badkamer laat weinig te wensen over.

Prijsstelling

Met een startprijs van rond de € 103.400, laat zien dat LMC allang afscheid heeft genomen van het lagere prijssegment. De LMC Tourer Lift H664G bevindt zich ook weer niet in het premium segment, maar wel in het hogere middensegment. Gezien de specificaties, ruimte, comfort en de lichte doch duurzame bouwwijze lijkt deze prijsstelling gerechtvaardigd zodat LMC een behoorlijk competitief product heeft neergezet.

Op bovenstaand foto’s is de LMC Tourer Lift H664G nog met een Fiat/Citroën basisvoertuig afgebeeld. Onderstaand een van de weinige foto’s met het Ford basisvoertuig.

LMC Tourer Lift H664G