Ook Etrusco gaat buscampers bouwen

Etrusco Vanolo buscamper

Ook Etrusco gaat buscampers bouwen

De Italiaanse merken Etrusco en Laika behoren tot de Erwin Hymer Group. Laika is gepositioneerd als premium merk. Etrusco richt zich vooral op de Zuid-Europese markt en bevindt zich in een meer betaalbare prijsklasse.

Omdat ook in Zuid-Europa steeds meer vraag naar buscampers is, gaat Etrusco ook die in het programma opnemen.

De nieuwe serie buscampers van Etrusco bestaat vooralsnog uit vijf modellen welke als ‘Vanolo’ door het leven zullen gaan. Ze worden gezien de doelgroep uiteraard gebouwd op een Fiat Ducato basisvoertuig. Ondanks de geringe buitenafmetingen hebben ze naar eigen zeggen een redelijk ruim interieur. Door het gebruik van lichte kleuren geeft het moderne interieur een goede ruimtelijke indruk. Ze hebben een verhoogd dak waarin optioneel ook een slaapdak in kan worden gemonteerd. Daarmee heb je dus twee extra slaapplaatsen. Daardoor is de Vanolo serie verkrijgbaar in modellen met twee tot maximaal zes slaapplaatsen.

Vanolo CV 600 DB

De Vanolo CV 600 DB stond op de CMT in Stuttgart en is net geen zes meter lang. Dit is de meest gekozen maat onder de buscampers en de camper heeft dan ook een klassieke indeling met een dwarsbed achterin. Ter introductie wordt het model in de exclusieve kleur Campovolo en een zwart radiatorrooster aangeboden. Dat geeft de camper een extra sportief tintje.

Verder bestaat de Vanolo-serie van Etrusco uit de volgende modellen:

Vanolo CV 540 DB

Dit is een kortere versie, eveneens met een dwarsbed achterin.

CV 600 BB

De CV 600 BB is nagenoeg gelijk aan de bovengenoemde CV 600 DB, maar is voorzien van een extra tweepersoonsbed boven het normale dwarsbed.

CV 600 SB

De Vanolo 600 SB is een van de weinige buscampers die achterin enkele bedden hebben en toch maar 6 meter lang zijn.

CV 640 SB

Ook dit is een welhaast klassieke buscamperindeling. De CV 640 SB heeft enkele bedden achterin maar is iets langer, waardoor hij wat meer ruimte biedt dan de CV 600 SB