Ook Carado gaat buscampers maken

Carado Vlow buscamper

Carado breidt programma uit met serie Vlow buscampers

ZOETERMEER – Sinds ongeveer een jaar rollen er buscampers van de band in de Capron fabriek, waar hoofdzakelijk campers van Carado en Sunlight worden gemaakt.

Beide ‘budget’ merken van de Erwin Hymer Group hebben echter geen buscampers in het programma. De buscampers die er momenteel van de band rollen zijn die van Roadcar, een dochtermerk van Pössl. Toen dat bekend werd, werd door menigeen verondersteld dat Carado en Sunlight ook wel eens met een buscamper zouden komen.

In modeljaar 2018 is dat inderdaad zo. Dan staat de Carado Vlow in de showroom, een buscamper die Capron bouwt op basis van een Fiat Ducato, en welke geleverd wordt in de 3 lengtematen, oplopend van 541 tot 636 cm. De middelste maat zal naar verwachting nét geen 6 meter lang zijn. Verder komen er volgens onze collega’s van Promobil, die de primeur hadden, voorlopig vier indelingen. Dat worden indelingen met enkele bedden, stapelbedden en ook het klassieke dwars geplaatste tweepersoons bed achter in de camper. Voorts komen er 2 soorten keukenblokken, en wordt er gesproken over zowel compacte koelkasten alsook grotere, hoger geplaatste koelkasten. Achterin krijgen de Carado buscampers een flexibel in te delen bergruimte. Voor een optimaal slaapcomfort zullen de bedden worden uitgerust met koudschuimmatrassen en lattenbodems.

Meer informatie kunnen we nog voor de zomer verwachten, bij de persintroducties van de 2018 modellen. Naar verwachting zal de nieuwe Carado Vlow voor het eerst op de Caravan Salon 2017 aan het publiek worden getoond.

Like dit artikel
Tweet dit artikel