Ook camperaars kunnen beter thuisblijven

camperaars coronavirus thuisblijven

Ook camperaars kunnen beter thuisblijven

Veel duidelijker kan de oproep die de NKC anderhalve week geleden deed, niet zijn. Maar sindsdien is er weer veel veranderd. Er zijn grenzen gesloten en onze vrijheid wordt langzamerhand steeds meer beperkt.

Veel campings en camperplaatsen, zowel in Nederland als in het buitenland, zijn of gaan dicht. Camperaars zijn veelal zelfvoorzienend zodat ze niet afhankelijk zijn van de gedeelde voorzieningen.

Want juist die locaties zijn of worden gesloten. Maar als je die voorzieningen niet nodig hebt, is het gewoon beter om zoveel mogelijk thuis te blijven. Het is nu eenmaal crisis, dus absoluut niet het moment om een paar dagen met de camper op pad te gaan.

Een paar dagen camperen is géén “frisse neus halen”

Natuurlijk is het nog steeds toegestaan om een frisse neus te halen. Maar het bezoeken van een camping of campingplaats gaat veel verder. Dat past absoluut niet bij “het zoveel mogelijk thuis zijn”. Daarom adviseert de NKC nu ook om camperreizen in Nederland tot het noodzakelijke te beperken. En onder dat “noodzakelijk” valt natuurlijk niets dat met recreatie te maken heeft, dus ook niet camperen. Dus geen “kom naar huis” maar “blijf thuis”!

Wie in de zorg werkt of een ander ‘vitaal’ beroep heeft en ver van huis aan het werk is, zou de camper prima als alternatieve overnachtingsplaats kunnen gebruiken. Mensen die naast hun camper niet over ander vervoer beschikken, kunnen hem gebruiken om boodschappen te gaan doen. Maar verder raden wij aan om de camper zo min mogelijk te gebruiken, ook niet op overnachtingsplaatsen waar geen voorzieningen zijn. Want ook dat valt absoluut niet onder “noodzakelijk”.

Alternatieven

Misschien is dit wel het moment om aan alternatieven te gaan denken. Het is prachtig weer, dus wie weet is het wel mogelijk om in de eigen tuin te gaan camperen. Je kunt ook aan het aloude bermtoerisme denken: zoek een mooi plekje op in de natuur in de directe omgeving en zet de camper daar een paar uurtjes neer. Stoeltjes uitklappen en heerlijk genieten van de frisse lucht. Zorg wel dat eventuele passanten dat zonder enig beletsel met de gepaste afstand kunnen doen. Maar dit mooie weer is ook dé gelegenheid om de camper eens van boven tot onder te wassen en te poetsen. Het is voorjaar, dus de voorjaarsschoonmaak hoort er helemaal bij.

Geniet van de lente, en blijf gezond!

Like dit artikel
Tweet dit artikel