Noviteit op Caravan Salon: de Smove van Niesmann+Bishoff

Smove

De Smove, naar verwachting één van de publiekstrekkers op de Caravan Salon

DÜSSELDORF – Eén van de meest interessant noviteiten op de Caravan Salon in Düsseldorf is naar onze mening de splinternieuwe Smove van Niesmann+Bischoff.

Het bedrijf doet een heel geslaagde poging om een semi-integraal camper op een echte integraal camper te doen lijken. Die poging is naar ons idee zo goed geslaagd, dat die wel eens navolging van andere merken zou kunnen krijgen.

Of dat laatste ook daadwerkelijk gaat gebeuren zal ook van de prijsstelling afhangen. Diverse vooraanstaande merken brengen de laatste jaren steeds concurrerender geprijsde integraal campers op de markt, waardoor ook die wat betaalbaarder zijn geworden en de kloof met de semi-integraal campers wat kleiner is geworden. De ruimte voor “iets ertussen” is daardoor erg beperkt.

Bij Niesmann+Bischoff zal de prijs ook niet het voornaamste argument zijn geweest om de Smove, zoals de nieuwe camper heet, te ontwikkelen. Het bedrijf opereert met de merken Arto en Flair doorgaans namelijk in het allerhoogste prijssegment, waar de prijs meestal van ondergeschikt belang is. De naam van de nieuwe camper is overigens een samenvoeging van Smart en Move. De bedoeling is dat de Smove als apart merk van Niesmann+Bischoff zal opereren, net zoals de campers van Arto en Flair die het bedrijf al decennia lang met succes aan de man brengt.

Zoals je van een camper van Niesmann+Bischoff mag verwachten, heeft de Smove een dubbele bodem, met daarin dus ook de winterharde isolatie en extra bergruimte. De Smove heeft op de flanken dan ook de bekende rij service- en bergluiken om die dubbele bodem te kunnen bereiken. Als we om de camper heen lopen, valt ons ook de grote garagedeur aan de achterzijde op.

Als we de camper betreden valt ons de barzit meteen op. Het interieur voelt ergens aan dat dat van een Arto of Flair camper, maar heeft toch duidelijk een eigen karakter. De lichtinval is zonder meer riant te noemen. De doucheruimte is ruim, variabel uitgevoerd en van alle gemakken voorzien, maar naar de keuken moesten we toch echt even zoeken. De zogenaamde loftkeuken is namelijk in een kast weggewerkt. Buiten gebruik lijkt het dan ook meer op een dressoir of barkast. Zodra je hem uitklapt komt er een compacte maar evengoed complete keuken tevoorschijn.

Verder vallen ons de mooi gevormde kasten op, die zo zijn geconstrueerd dat het ook binnen er op lijkt alsof je met een integraal camper te maken hebt. Dat wordt benadrukt door de indeling met een barzit, zoals we ook wel in de grotere liners zien.

Niesmann+Bischoff SmoveDe Smove beleeft zijn première op de Caravan Salon, die eind deze maand de deuren opent in Düsseldorf. Hij is beschikbaar in 2 lengtes (6,90 en 7,40 m) en 4 indeling. De kortere versie hebben een dwars geplaatst 2-persoons bed, de andere hebben enkele bedden. Het gewicht blijft volgens Niesmann+Bischoff onder de 3500 kg. Qua prijs zal de Smove, net als de andere campers van Niesmann+Bischoff, in het hogere prijssegment zitten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel