NKC helpt beginnende camperaars op weg met de Camperestafette

NKC Camperestafette

NKC helpt beginnende camperaars op weg met de Camperestafette

Ga je voor het eerst een camper kopen en kun je wel wat hulp gebruiken om de goede camper te kiezen? Dan biedt de NKC wellicht uitkomst. Samen met de Erwin Hymer Group organiseert de NKC namelijk de Camperestafette.

Hierbij kunnen een aantal beginnende camperaars gedurende negen dagen vier verschillende campersoorten te proberen. Dat geeft ze een goede indruk hoe het is om met de camper op pad te zijn en welk soort camper voor hen het meest geschikt zou kunnen zijn.

Soorten campers

Er zijn immers heel soorten campers, variërend van een klein camperbusje tot aan een grote ‘liner’. Nu is die laatste soort doorgaans niet iets waar beginnende camperaars mee op pad gaan maar dat geldt wel voor de populaire buscamper, halfintegraal camper, integraal camper en een alkoof camper. Dat maakt de keus voor beginnende camperaars ontzettend lastig. Een optie is dan om eerst een camper te huren en zo te ervaren hoe deze bevalt. Maar als je alle types wilt proberen ben je wel even bezig. Vandaar de NKC Camperestafette, waar je de kans krijgt om de vier populairste campertypes te testen in negen dagen. Bovendien hoeft je daar niet eens voor te betalen.

De Erwin Hymer Groep heeft de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) campers van de populairste soorten ter beschikking gesteld. De deelnemers van de NKC Camperestafette kunnen daardoor op pad met respectievelijk een Bürstner Eliseo C 641 buscamper, een Dethleffs Just 90 T 6812 EB halfintegraal camper, een Hymer BMC-I 580 integraal camper en een Sunlight A 70 alkoof camper.

Camperestafette

De eerste NKC Camperestafette vindt plaats van 13 tot en met 21 september 2021. Er is dan plek voor in totaal acht deelnemers. Deze mogen in duo’s negen dagen door Friesland trekken om de vier verschillende campertypes te proberen en zo te ontdekken welk type camper het best bij hen past.

Ze volgen een door de NKC uitgezette route, die ze afzonderlijk rijden en waarbij ze onderweg diverse bezienswaardigheden en attracties aandoen.

De deelnemers wisselend daarbij iedere twee dagen van campertype. Op die manier hebben ze aan het eind van hun trip een heel aardige indruk van de voor- en de nadelen van de alkoof, integraal, halfintegraal camper en de buscamper. De belevenissen van de deelnemers en hun zoektocht naar de ideale camper worden vastgelegd in tekst, foto’s en videobeelden. Deze content zal de NKC gebruiken om andere (aspirant) camperaars te informeren en te inspireren.

Aanmelden

Iedereen die voor het eerst een camper gaat kopen, kan zich aanmelden via de website van de NKC. Zoals hierboven al wordt verteld, is het aantal mensen dat deel kan nemen, in deze editie beperkt tot acht.