NKC en BOVAG Rijscholen geven rijvaardigheidstrainingen

NKC en BOVAG Rijscholen geven rijvaardigheidstrainingen

NKC en BOVAG Rijscholen geven rijvaardigheidstrainingen

SOESTERBERG – Vorige maand zijn de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en BOVAG Rijscholen gestart met het aanbieden van rijvaardigheidstrainingen aan leden van de NKC.

Deze trainingen hebben tot doel om de verkeersveiligheid te verhogen en daarmee ook de schadelast te verminderen. Er is momenteel sprake van een testfase waar 19 rijscholen aan meedoen. Als de test succesvol blijkt, kan dit aantal worden uitgebreid.

NKC Rijvaardigheidscertificaat

De speciale training die de 43.000 NKC-leden bij een deelnemende BOVAG-rijscholen kunnen volgen, is gericht op zaken als inparkeren, belading, draaicirkel, alsmede het inschatten van de breedte en hoogte van het voertuig. De deelnemers krijgen bij een goede performance na afloop een NKC Rijvaardigheidscertificaat. Hiermee kunnen de camperaars korting krijgen op de jaarpremie van een NKC-camperverzekering.

De test lijkt toe nu toe te slagen. Na de eerste trainingen zijn zowel de consumenten als de deelnemende rijscholen enthousiast. Indien de proeffase een vervolg krijgt, worden alle BOVAG Rijscholen die campertrainingen kunnen verzorgen, benaderd om mee te doen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel