Nissan maakt NV300 nog flexibeler met Flexvan

Nissan NV300 Flexvan

Nissan maakt NV300 nog flexibeler met Flexvan

Er is de laatste tijd steeds meer vraag naar een multifunctionele camper, die je ook voor dagelijks gebruik en als vrijetijdsauto kunt gebruiken.

Daarom breidt Nissan Duitsland het programma uit met de NV300 Flexvan. Dit is een in samenwerking met Mobitec omgebouwde Nissan NV300, die ook slaapplaatsen heeft.

Die slaapplaatsen zijn mogelijk door dat er een andere achterbank in is gezet. Deze kan in enkele handelingen worden omgebouwd tot een tweepersoons bed. Al te groot moet je echter niet zijn, het bed is 188 x 133 cm groot. Deze achterbank kun je naar keuze op de tweede of derde zitrij plaatsen. In het laatste geval is het ook mogelijk om op de tweede zitrij nog twee losse stoelen plaatsen. Daarmee beschik je in totaal over 7 zitplaatsen. Je kunt ook kiezen voor de nieuwe Comfort stoelen Die zijn wat smaller gebouwd zodat je er 3 naast elkaar kunt plaatsen en totaal dus zelfs 8 zitplaatsen hebt.

Hiermee is de Nissan NV300 Flexvan natuurlijk nog geen volwaardige camper. Je kunt er als je het aanvult met bijvoorbeeld gordijnen wel in overnachten. Om in Nederland voor een camperkenteken in aanmerking te kunnen komen, dient er ook minstens een vast keukenblok te worden geplaatst en moet er voldoende stahoogte zijn, waarvoor een hefdak in dit geval de meest voor de hand liggende oplossing is. De meerprijs voor de achterbank bedraagt iets meer dan 2600 euro, de Comfort stoelen kosten ongeveer 900 euro per stuk. De Nissan NV300 Flexvan is bij de Duitse Nissan dealers verkrijgbaar in de korte en middellange wielbasis.

Like dit artikel
Tweet dit artikel