Elektrische Nissan e-NV200 Winter Camper Concept

Nissan e-NV200 Winter Camper

Nissan e-NV200 Winter Camper Concept

Het gaat nog langzaam, maar er komen steeds meer mogelijkheden op het gebied van elektrische campers. Dat laat Nissan goed zien met deze elektrische e-NV200 Winter Camper.

Nissan biedt al een tijdje een camperversie aan van de NV200, en ook van de elektrische variant daarvan, de e-NV200. Maar dat is een vrij eenvoudige camperinrichting en de isolatie is zodanig dat je daarmee je alleen in de warmere jaargetijden op stap kunt gaan. Maar de Japanse autofabrikant toont nu ook een versie die wél geschikt is om in de winter mee op stap te gaan.

Vierwielaandrijving

Deze versie is niet alleen prima geïsoleerd maar heeft ook nog eens vierwielaandrijving. Bovendien heeft Nissan ook het onderstel aangepast. De Nissan e-NV200 Winter Camper heeft een aantal upgrades waarmee hij beter op slechte en moeilijke wegen kan rijden. Zo heeft hij een grotere bodemvrijheid en hoogwaardige terreinbanden. Verder zijn er voor en achter wielkastverbreders gemonteerd, alsmede instapbeschermers en sidebars. Ook heeft hij een paar grote LED-schrijnwerpers. Met deze camper kun je dus niet alleen prima rijden op besneeuwde wegen, maar ook op karrenpaden en (met mate) ook off-road rijden.

Lifestyle-object

De e-NV200 Winter Camper is slechts een concept, maar zal met name bij ion ze oosterburen waar personenbusjes heel vaak als vrijetijdsauto’s worden gebruikt, best een succes kunnen worden. Daar is onder de jongeren ook behoorlijk wat interesse voor compacte buscampers. ziet er best veelbelovend uit. En dat is ook precies de doelgroep voor de Nissan e-NV200 Winter Camper. Hiermee wil Nissan meegaan met de huidige trend waarbij de buscamper meer en meer een lifestyle-object en vrijetijdsauto is geworden.

Volledig elektrisch

De Nissan e-NV200 Winter Camper is gebaseerd op de bekende e-NV200 Evalia. Deze heeft een volledig elektrische aandrijflijn. Hiermee rijd je dus fluisterstil en ook volledig emissievrij. De actieradius van de e-NV200 is normaal gesproken al niet zo riant, met ongeveer 200 kilometer. De dikke banden en hogere luchtweerstand zullen deze enigszins beperken. Hoeveel, dat is niet bekend.

Isolatie

Nissan heeft de e-NV200 voorzien van de ‘Nissan Camper Technology and Luxury Kit’. Ook is de isolatie verbeterd en zijn er isolerende ramen geplaatst. Het hefdak is qua isolatie uiteraard wel wat minder gunstig. Verder is de camper voorzien van een set zonnepanelen op het dak, waarmee de huishoudaccu kan worden opgeladen. Ook is er een omvormer zodat er een ‘220 Volt boordnet’ aanwezig is. Uiteraard is de camper uitgerust met een compact keukenblokje alsmede een tot tweepersoons bed om te bouwen achterbank.