Nieuwe serie compacte halfintegralen van Bürstner

Bürstner Nexxo Van

Nexxo Van: nieuwe serie compacte halfintegralen van Bürstner

Met de Nexxo Van introduceert Bürstner een tweede serie compacte halfintegraal campers. Deze Nexxo Van moet een goedkoper alternatief voor de eveneens heel compacte Travel Van worden.

Bürstner bouwt de Nexxo Van niet op een Fiat Ducato maar gebruikt de iets voordeligere Citroën Jumper als basisvoertuig. Ook de uitrusting is iets minder uitgebreid.

Met deze tweede serie compacte halfintegraal campers neemt Bürstner best wel een bijzondere positie in. De meeste merken hebben wel een serie compacte halfintegraal campers in het assortiment, maar Bürstner heeft er als een van de weinige nu zelf twee.

Behoorlijk compleet

Als je deze series met elkaar vergelijkt, valt het niet meteen op dat de Nexxo Van het instapmodel is. Het prijsverschil zit vooral in het basisvoertuig en in de standaarduitrusting. De Travel Van staat op de Fiat Ducato, de Nexxo Van op de goedkopere doch vergelijkbare Citroën Jumper. Uiteraard is de uitrusting van de Nexxo Van wat minder uitgebreid. Maar wie bij de Nexxo Van het Comfort-pakket kiest, komt eigenlijk niet veel te kort. Kopers kunnen ook nog kiezen voor het Citroën Interieurpakket, een Veiligheidspakket en een Winterpakket.

Leverbaar in 5 indelingen

Bürstner is zo verstandig geweest om van de Nexxo Van een heel complete serie, met maar liefst vijf indelingen, op te zetten. De 2,20 m brede Nexxo Van is leverbaar in lengtes van 6 meter, 6,60 meter en 7 meter. De kleinste modellen zijn de T 569 en T 590 G. De eerste heeft een Frans bed, de T 590 G een dwarsbed. De Nexxo Van T 620 G heeft enkele bedden. Die kosten wat meer ruimte zodat deze camper 6,60 m lang is. Daarna komen de 6,99 lange T 690 G en T 700. De T 690 G kun je beschouwen als een iets ruimere versie van de T 620 G. De bedden zijn wat langer, hij heeft een grotere koelkast en meer kastruimte. De T 700 is uitgerust met een eilandbed, iets wat in dit formaat niet zo vaak voorkomt. Voorin heeft de Bürstner Nexxo de klassieke indeling met een dwarsbankje, tafel en draaibare voorstoelen.