Nieuwe oppompbare bustent van Kampa Dometic

Kampa Dometic Rally AIR Pro 240 T/G bustent buscampers

Nieuwe oppompbare bustent van Kampa Dometic

Het was best een verrassing, toen Dometic bekendmaakte dat het de tentenproducent Kampa over ging nemen. We kennen Dometic immers vooral als producent van koelkasten en dergelijke.

Maar in de race naar schaalvergroting had Dometic ook al luifelproducent Prostor overgenomen. De overname van Kampa is dan een behoorlijk logische stap. Dometic presenteert nu een nieuwe oppompbare bustent van Kampa.

Ook hier speelt men dus in op de toenemende vraag naar buscampers. De Kampa Dometic Rally AIR Pro 240 T/G bevat een groot aantal handige functies. Gecombineerd met de speciale tentvorm, weerbestendige ventilatievoorzieningen en een verstelbare verbindingstunnel maken deze tent tot de een praktische reisgenoot.

Campers met dubbele achterdeuren

De nieuwe Rally AIR Pro 240 T/G is geschikt voor alle buscampers met een dubbele achterdeur, dus niet met een achterklep. Door het openen van de achterdeuren kun je met deze bustent een behoorlijk groot woongedeelte van 260 x 240 cm aan de buscamper toevoegen. Het is dan uiteraard wel zo handig als de buscamper geen vast achterbed heeft. Anders moet je namelijk steeds over het bed heen kruipen. Maar er zijn steeds meer buscampers met achterin een zitgroep, enkele bedden of een opklapbaar achterbed. Daar past deze nieuwe bustent prima bij. Dankzij het ‘Dual-Pitch-daksysteem’ biedt de tent ook behoorlijk wat hoofdruimte.

Past op bijna alle buscampers

De unieke, in hoogte verstelbare verbindingstunnel van Kampa Dometic zorgt ervoor dat deze oprijluifel geschikt is voor het merendeel van de buscampers die er verkrijgbaar zijn. De riemen in de luchtsluis zorgen ervoor dat de luifel perfect aansluit op de achterkant van het voertuig. De verbinding tussen tent en camper is daardoor uitstekende afgedicht. Omdat de riemen wat verder naar beneden worden vastgezet, kun je de tent opzetten zonder een trapje of opstapje te gebruiken. De luifel is geschikt voor buscampers met een dakhoogte van 2,2 tot 2,75 meter. De instelbare verzamelbanden worden verder naar beneden bevestigd, zodat de tent gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en bevestigd zonder gebruik te maken van een ladder of opstapje.

Volwaardige bustent

De Kampa Dometic Rally AIR Pro 240 T/G is een volwaardige bustent. Dat wil zeggen dat de tent een achterwand heeft. De tent kan dus ook vrijstaand worden gebruikt als je met de camper weg wilt om boodschappen te doen of om de omgeving te verkennen.