Nieuwe modellen Ventura navigatiesysteem

Versluis Automotive, importeur van Snooper Ventura, het speciaal voor campers en caravans ontwikkelde navigatiesysteem, komt met twee vernieuwde versies en een geheel nieuw model.

Dat zijn de VenturaXL Pro S8500, de VenturaXL Pro S8000 en het nieuwe model is de Ventura Pro S2500.

Evenals de bekroonde s7000Pro, zijn ook de VenturaXL Pro S8000 en VenturaXL Pro S8500 voorzien van een prettig groot scherm van 17.78 cm (7 inch) en hebben ze de mogelijkheid voor het aansluiten van een camera. Beiden zijn ook voorzien van een tv-tuner om de vrije zenders mee te kunnen ontvangen. De nieuwe processor is nog sneller geworden dan die van de vorige modellen. Het 8500-model is voorzien van een DAB-ontvanger (Digital Audio Broadcasting).Deze ontvanger zendt uit via een vrije FM -frequentie van de radio, mede daardoor is het mogelijk om de navigatie-instructies via de autospeakers weer te geven. Verder is dit model gelijk aan de s8000.
De Ventura s2500Pro is het instapmodel. Deze heeft een kleiner scherm 10.6 cm (4.3 inch), wordt geleverd zonder 220 volt thuislader (laadt via de computer) en heeft geen Bluetooth.

Alle Ventura-modellen zijn wat betreft de software gelijk aan elkaar. De Ventura-navigatiesystemen zijn voorzien van de complete gidsen van de Facile-en-Route Campergids, ACSI en de Bordatlas van Reisemobil (veelal voorzien van een foto van de camperplaats).

Alle benodigde informatie

Samen komt dit neer op meer dan 20.000 adressen in 31 landen, ter plekke op te zoeken of vooraf te programmeren. Alle benodigde informatie zit in het systeem en daardoor eenvoudig te vinden, inclusief bijvoorbeeld de eventuele tarieven van de plek, telefoonnummer en de aanwezige voorzieningen. Ook zijn voorkeuren aan te geven voor faciliteiten, zoals zwembad, mogelijkheid tot het legen van chemisch toilet, innemen water, warme en koude douches enzovoorts. Kortom, nooit meer een tegenvallende plaats na een lange rit. Ook het zoeken op coördinaten is mogelijk.
De Ventura-navigatiesystemen berekenen op hoogte, lengte, breedte en gewicht de geschiktste route. Deze functie kan worden uitgezet zodat de Ventura ook in de gewone auto te gebruiken is. Het Duitse magazine Fernfahrer heeft de Ventura drie keer op rij (2010-2011-2012) uitgeroepen als beste Trucknavigatie!

De Ventura’s zijn voorzien van:  

 • De nieuwste kaarten van Navteq;
  Speciale rijbaan-assistentsoftware;
 • Duidelijke afbeeldingen/overzichten bij het naderen van belangrijke snelwegknooppunten;
 • De mogelijkheid om van nagenoeg elke weg in Europa de snelheidslimiet weer te geven. (met optioneel waarschuwingsalarm voor als men ongemerkt de toegestane snelheid overschrijdt);
 • De mogelijkheid tot zoeken en navigeren op
  afslagnummers op de snelweg (de zogenaamde ‘zoek op kaart’ functie);
 • De mogelijkheid om eigen routes te creëren en op te slaan;
 • De mogelijkheid om op nuttige plaatsen te zoeken langs de vooraf berekende route;
 • De mogelijkheid tot het vergroten van de letters van de straatnamen op het navigatiescherm Om deze beter leesbaar te maken tijdens het navigeren;
 • Een timer die aangeeft hoeveel kilometers er zijn gereden en laat weten wanneer het tijd is om een pauze te nemen om te rusten.