Nieuwe luxe buscamper van Swift

Swift Toscane 599 FB buscamper

Toscane 599 FB, nieuwe luxe buscamper van Swift

Het Engelse merk Swift maakt ook campers en deze zijn sinds een aantal jaren ook in Nederland verkrijgbaar.

De Toscane serie is de enige serie die Swift op het Europese vasteland levert. Deze serie, die zich in een wat hoger prijssegment bevindt, bestond aanvankelijk alleen uit halfintegraal campers. Daar gaat met de komst van een buscamper verandering in komen.

De nieuwe buscamper, waarmee Swift de Toscane-reeks uitbreidt, is de Toscane 599 FB. Het betreft een compacte buscamper, de lengte bedraagt nog net geen 6 meter. Swift bouwt de Toscane 599 FB wordt gebouwd op basis van de vertrouwde Fiat Ducato welke standaard met een 130 pk dieselmotor wordt geleverd. Volgens Swift is de Toscane buscamper ondanks het compacte formaat toch verrassend ruim. Achterin de camper is een tweepersoons dwarsbed geplaatst met een lengte van 1,90 meter. De voorstoelen kunnen zoals gebruikelijk worden omgedraaid zodat hierdoor een gezellige zit ontstaat waarbij ook de zitbank genoeg ruimte biedt voor gezellige avonden. Middenin in de camper bevindt zich de toiletruimte en keuken.

De Toscane-campers zijn allesbehalve een instapmodel. Dat is ook te zien aan de buitenkant van de 599 FB. De camper is gespoten in Iron Grey metallic en is voorzien van fraaie graphics en lichtmetalen wielen. Swift heeft interieur prachtig afgewerkt met luxe stoffering en uitneembaar tapijt. De standaarduitrusting van de Toscane 599 FB is zeer uitgebreid met o.a. cabine-airconditioning, standaard ESP op de wagen, achteruitrijcamera, parkeersensoren, rook- en koolmonoxide melders, 85 liter Dometic koelkast, Truma Combi 4 voor verwarming en warm water, lichtpakket met dimbare LED-spotjes, winterpakket met verwarmde tanks en geïsoleerde leidingen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel