Nieuwe Livin’up buscampers van Forster

Forster Livin’up buscampers

Nieuwe Livin’up buscampers van Forster

Forster is een submerk van Eura Mobil en richt zich op een wat lager prijssegment. Afgelopen zomer presenteerde Forster de nieuwe Livin’up-serie.

Deze bestond toen nog alleen uit half-integraal en integraal campers. Om deze serie compleet te maken, wordt de serie aangevuld met aantrekkelijk geprijsde buscampers, die verkrijgbaar zijn in drie indelingen.

Uitrusting

Ondanks de aantrekkelijke prijsstelling – de Livin’up buscampers zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 50.000 euro – hebben ze volgens Forster evengoed behoorlijk complete uitrusting. Standaard hebben de Livin’up-modellen, die op basis van de Fiat Ducato worden gebouwd, bijvoorbeeld een 120 pk dieselmotor, Truma Combi 4 verwarming en een 230-volt en 12-volt aansluiting alsmede drie USB-aansluitingen in het interieur. De drinkwatertank heeft een inhoud van 100 liter water, de vuilwatertank meet 90 liter.

Interieur

Het meubilair van de Livin’up buscampers is voorzien van een op berken of essen lijkend houtdecor. De bovenkastjes lopen over de gehele lengte van het voertuig, zodat er voldoende opbergruimte is voor kleding. Extra opbergruimte voor accessoires bevindt zich onder het achterbed. Slim is de plek van de 70-liter koelkast. Deze bevindt zich aan de zijkant van het keukenblok, vlak bij de deur, en kan zowel van binnen als van buitenaf worden geopend. De keuken biedt relatief veel werkruimte omdat ook de bovenkant van de halfhoge kast bij het bed als werkruimte kan worden gebruikt. Verder beschikken alle Livin’up-modellen over opklapbare bedden. De extra slaapplaats in de zitgroep is met een lengte van 1,86 meter niet bepaald iets voor lange mensen.

Indelingen

Komend seizoen kunnen kopers van een Forster Livin’up buscamper kiezen uit de volgende indelingen:

V 599 HB Livin’up

De 5,99 meter lange Forster V 599 HB Livin’up is geschikt voor twee personen die achterin kunnen beschikken over een dwarsbed van 1,90 x 1,44 meter. Verder naar voren zien we de een voor buscampers in dit formaat klassieke indeling, bestaande uit een compacte natte cel, keukenblokje met tweepits gasfornuis en een zitgroep met draaibare bestuurdersstoelen. De indeling is verder standaard, met een keukenblokje aan de rechterzijde.

V 636 EB Livin’up

De Forster V 636 EB Livin’up is ongeveer 30 cm langer. Daardoor heeft deze achterin ruimte voor twee eenpersoonsbedden. Verder komt de indeling van de V 636 EB Livin’up behoorlijk overeen met zijn kleinere broertje V 599 HB.

V 599 VB Livin’up

Misschien wel de meest interessante indeling heeft de Forster V 599 VB Livin’up. Deze buscamper is gericht op gezinnen. Hij is nog geen zes meter lang maar biedt plaats aan vier of eventueel zelfs vijf personen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de tweepersoons stapelbedden aan de achterzijde. Hierdoor beschikt de camper over vier slaapplaatsen, een vijfde is beschikbaar in de zitgroep. Afgezien van het stapelbed is de indeling gelijk aan die van de V 599 HB.