Nieuwe La Strada Nova EB bekroond met Red Dot Award

La Strada Nova EB camper

Nieuwe La Strada Nova EB bekroond met Red Dot Award

De derde generatie van het vlaggenschip van La Strada, de Nova EB, is bekroond met een Red Dot Award 2020 in de categorie Productdesign.

De La Strada Nova-serie onderscheidt zich door de bijzondere bouwwijze. Dankzij de polyester opbouw hadden de ontwerpers van La Strada bijna oneindig veel vrijheid bij het ontwerp, en daar hebben ze ook bij onlangs vernieuwde model goed gebruik van gemaakt.

Bijzondere monocoque opbouw

De Nova is net iets groter dan een buscamper. Je kunt hem qua formaat met een Van vergelijken. Maar de ontwerpers hebben de La Strada Nova een geheel strakke monocoque opbouw gegeven, net als een premium integraal camper. De vernieuwde Nova heeft een markante vorm en een strak ‘automotive’ design. De ramen zijn geheel vlak in de wanden weggewerkt, de luifel is heel fraai weggewerkt in een uitsparing in de opbouw en steekt tijdens het rijden dus niet uit. Geheel passend bij een topmodel heeft La Strada gekozen voor een premium basisvoertuig, de Mercedes Sprinter. Kopers kunnen hierbij kiezen voor achterwielaandrijving of vierwielaandrijving.

Nieuwe indeling

De vorige generatie Nova was al in de ‘M’-indeling verkrijgbaar. De ‘EB’-indeling volledig nieuw met eenpersoonsbedden achterin. Met een lengte van 6,99 meter is het ook de grootste camper van La Strada. De wielbasis is 4,33 meter en door de MTM van 4100 kilo heeft hij een laadvermogen van 710 kilo. Er is geen ‘3500 kilo’-variant verkrijgbaar, het laadvermogen zou dan veel te laag zijn.

Uiterst compleet

Als topmodel heeft de La Strada Nova uiteraard een uitgebreide standaarduitrusting met onder anderen SKA-comfortzetels met pneumatische lendensteun en stoelverwarming in de bestuurderscabine en een in de opbouw weggewerkte luifel. Een krachtigere motor, vierwielaandrijving, tien lakafwerkingen, tien houtdecors, dertien meubeldecors, 115 verschillende leder-, gedeeltelijke leder- en stofferingshoezen en een uitgebreide lijst van optionele extra’s laten met het nieuwe vlaggenschip van La Strada bijna niets te wensen over.

Red Dot Award voor ‘Nieuwe standaard in de branche’

Deze Award is toegekend door een internationale jury van ongeveer 40 designexperts. Zij hebben de La Strada Nova EB live getest, besproken en geëvalueerd in het Red Dot-hoofdkwartier in Essen.  “De winnaars van de Red Dot Award hebben bewezen dat ze uitstekende producten in de ware zin van het woord hebben gecreëerd. Deze overtuigen niet alleen door hun esthetiek, maar ook door hun onvergelijkbare functionaliteit. Met hun ontwerpen zetten de prijswinnaars een nieuwe standaard in hun branche”, zegt Professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot.

Red Dot Award

Red Dot Award: Product Design biedt ontwerpers en fabrikanten van over de hele wereld een platform voor de evaluatie van hun producten. Dit jaar namen ontwerpers en bedrijven uit 60 landen meer dan 6.500 producten deel aan de wedstrijd. De internationale jury, bestaande uit ervaren deskundigen uit verschillende vakgebieden, komt al zo’n 65 jaar bijeen om de beste ontwerpen te identificeren. Het evaluatieproces, dat enkele dagen duurt, is gebaseerd op twee essentiële criteria. De juryleden beoordelen alle inzendingen niet alleen op de esthetiek, maar ook de gekozen materialen, afwerking, oppervlaktestructuur, ergonomie en functionaliteit. Pas na intensief overleg wordt een beslissing genomen over de ontwerpkwaliteit van de producten. Met het motto “Op zoek naar goed design en innovatie” worden alleen de beste ontwerpen met een prijs bekroond.

Like dit artikel
Tweet dit artikel