De nieuwe Hymermobil B-klasse

Hymermobil B-klasse

Nieuwe, compacte en lichtgewicht Hymer B-klasse

BAD WALDSEE – Eens in de zoveel jaren presenteert Hymer vol trots een nieuwe versie van de overbekende Hymermobil B-klasse, de integraal camper waarmee Hymer haar reputatie heeft opgebouwd.

Het is een hele uitdaging voor de ontwerpers en ontwikkelaars van Hymer om een camper, die al nagenoeg perfect is, nog verder te verbeteren. Dat is ze dit keer meer dan uitstekend gelukt. De nieuwe Hymermobil B-klasse DynamicLine is niet zomaar een vernieuwde versie van de bekende integraalcamper maar zet ook meteen een nieuwe maatstaf voor de branche.

De nieuwe generatie van de Hymermobil B-klasse blinkt namelijk uit door een innovatieve lichtgewicht bouwwijze. Hiermee wordt een uitzonderlijk hoog laadvermogen mogelijk gemaakt. Opvallend is ook de keuze van Hymer om niet weer een “nog grotere en ruimere” maar juist een compactere camper te ontwerpen. Uiteraard heeft dat ook weer positieve gevolgen voor het gewicht en laadvermogen.

Het is Hymer gelukt om het gewicht van de nieuwe Hymermobil B-klasse, onder de 3 ton te houden. Daarmee sluit deze compacte B-klasse verrassend aan bij de huidige trend van kleine, lichtgewicht campers.

Bernhard Kibler, bedrijfsleider van Hymer GmbH & Co. KG: „Met de Hymermobil B-klasse DynamicLine beginnen we een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van dit succesvolle model. Deze nieuwe modellen zijn het antwoord op de huidige trends in de camperbranche naar lichte voertuigen onder de 3,5 ton. Daarbij hebben we bij de ontwikkeling van de nieuwe Hymermobil B-klasse noch qua comfort, noch qua innovatie concessies gedaan. Dankzij die nieuw ontwikkelde voertuigconcept kan ook deze B-klasse weer een maatstaf voor de gehele branche vormen.“

Woodwelding Technologie®

Bij de productie van de nieuwe B-klasse wordt de nieuwe WoodWelding® technologie toegepast. Hierbij worden de verschillende materialen middels ultrasone energie met elkaar verbonden. Als bevestigingsmateriaal dient niet alleen lijm, maar worden ook kunststof deuvels gebruikt die tijdens de productie worden verhit en zo vloeibaar worden. Na afkoeling vormen ze een zeer stabiele verbinding. Zo kan dit lichtgewicht concept qua stabiliteit aan de hoogste eisen voldoen.

Modern design

Hymermobil B-klasseOok de Hymermobil B-klasse heeft een uiterlijk dat aansluit bij het zogenaamde “automotive design”, dat recent zijn intrede heeft gedaan bij de campers. Ook de nieuwe Hymermobil B-klasse volgt deze trend. Het nieuwe front mag er dan ook wezen. Karakteristiek en stijlvol, met speciaal ontworpen koplampen en LED-verlichting. Het front, inclusief de nieuw vormgegeven voorruit, toont duidelijk de karakteristieke trekjes van de bekende integraal camper.

Laadvermogen tot 630 kilo

Hymermobil B-klasseDe lichtgewicht bouwwijze geeft de camperaar heel wat extra mogelijkheden. Het laadvermogen kan, uiteraard afhankelijk van de indeling en uitrusting, maar liefst 630 kilo bedragen. Hymer heeft hiervoor een nieuw chassis laten ontwikkelend en heeft ook de bekende PUAL bouwwijze met aluminium binnen- en buitenlaag nog verder verfijnd. Nieuw is de zelfdragende constructie van de garage. De garage kan tot zo’n 450 kilo worden belast, wat in deze klasse uniek is. De hoogte bedraagt 1,22 m, daarmee biedt de garage volop ruimte en beladingsmogelijkheden.

Interieur

Hymermobil B-klasseUiteraard voldoet het interieur van de nieuwe B-klasse aan alles wat je bij een camper in deze klasse mag verwachten. Hymer combineert hier een vooruitstrevend, verfijnd design met een hoogwaardige afwerking van hoogwaardige materialen. Uiteraard voldoet ook de uitrusting aan alle verwachtingen en laat deze niets te wensen over.

Eerste modellen

Hymermobil B-klasseVanaf eind mei zijn de eerste modellen (de Hymermobil B-DL 444 en de Hymermobil B-DL 588) bij de dealers beschikbaar.

Het allereerste exemplaar in Nederland kunnen we op 22 april, op de NKC Camper Experience in Zandvoort, bewonderen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel