De nieuwe generatie Hymer Exsis campers: nog sportiever, dynamischer en lichter

Hymer Exsis-i 2018 model

De nieuwe Hymer Exsis-i integraal camper

BAD WALDSEE – Met de nieuwste generatie van de Exsis laat Hymer zien dat ook grotere, compleet ingerichte integraal campers voor 4 personen geschikt kunnen zijn én ruimschoots onder de 3500 kilo kunnen blijven.

Dit wordt voor het grootste deel mogelijk gemaakt door de lichtgewicht bouwwijze, die Hymer en de andere bedrijven uit de Erwin Hymer Group met groot succes toepassen. Met deze moderne bouwwijze wordt aan zowel de opbouw als het interieur behoorlijk wat gewicht bespaard. Dat is ook nodig, want campers (en caravans) worden steeds completer uitgerust.

Hymer Exsis I 2018 binnenVoor de meeste camperaars –in verband met het feit dat ze een rijbewijs B(-E) hebben- is een maximaal toelaatbare massa van 3500 kilo een harde eis. Daardoor is het lastig om een camper én groot genoeg te bouwen én compleet uit te voeren,  en dan ook nog genoeg laadvermogen over te hebben voor 4 personen plus bagage. De lichtgewicht bouwwijze, waarmee echt honderden kilo’s bespaard kunnen worden, is dan een uitkomst. Uiteraard helpt het ook dat de Hymer Exsis vrij compact is uitgevoerd. Iedere overtollige centimeter in de lengte, breedte en hoogte telt immers toch mee in het gewicht.

Eerder dit jaar, op de CMT in Stuttgart, introduceerde Hymer al de ’60 Edition’ modellen van de ML-T en Hymermobil ML-I 570 campers. Dit ter ere van het feit dat het dit jaar precies 60 jaar geleden is dat de eerste Eriba caravan werd gebouwd.

Nu volgt een volgende introductie, namelijk die van een nieuwe versie van een op zich toch al vrij nieuwe nieuwe, maar ook al heel succesvolle Exsis serie. Het betreft hier zowel de integraal (i) als half-integraal (t) modellen van de Exsis. Nog dit voorjaar kunnen we bij de Hymer dealers de nieuwe Exsis-i 588 en Exsis-t 588 bewonderen. De andere indelingen, namelijk de 678, 474 en 594, en bij de Exsis-i ook de 504, volgen begin 2018. Uiteraard zal er op de Caravan Salon ook het nodige van te zien zijn. Zoals we van de Exsis eigenlijk al gewend zijn, bieden ook de nieuwe Exsis modellen alles wat je van campers in deze klasse mag verwachten. Zowel de buitenzijde als binnenzijde zijn modern en hoogwaardig uitgevoerd, en zal ook de basisuitrusting en optielijst niets te wensen overlaten.

Tags
Like dit artikel
Tweet dit artikel