Nieuwe Ford Transit Custom Nugget is een stuk duurzamer

Ford Transit Custom Nugget 2024
Ford Transit Custom Nugget model 2024 is een stuk duurzamer

In de camperbranche wordt naast innovatie vooral duurzaamheid steeds belangrijker. Ford speelt hierop in met de introductie van de nieuwe Transit Custom Nugget, die nu ook beschikbaar is met een plug-in hybride aandrijving.

De indeling is nagenoeg gelijk gebleven maar Ford tilt zowel het basisvoertuig als de camperinrichting naar een hoger niveau. Het ingrijpend vernieuwde model belooft volgens Ford een nieuwe standaard te zetten in zowel comfort als milieuvriendelijkheid.

Vernieuwde, duurzamere basis

De nieuwe Ford Transit Custom Nugget model 2024 is gebaseerd op een volledig nieuwe basis die moderner, comfortabeler en duurzamer is, en ook veel meer connectiviteitsmogelijkheden biedt. Het interieur heeft een frisse make-over gekregen, met nog meer gebruiksgemak en comfort. De meubels zijn opnieuw ontworpen en de kwaliteit is merkbaar verbeterd. De L-vormige keuken achterin blijft een onderscheidend kenmerk, maar is nu nog functioneler dankzij een verbeterde indeling.

Technologische vooruitgang

Een van de meest opvallende vernieuwingen in de nieuwe Ford Transit Custom Nugget is de toevoeging van een plug-in hybride aandrijving. Deze optie combineert een 2,5-liter viercilinder benzinemotor met een elektromotor, wat resulteert in een systeemvermogen van 171 kW (232 pk). De aandrijving biedt niet alleen betere prestaties, maar draagt ook bij aan een lagere ecologische voetafdruk. Bovendien is er nu de keuze uit een achttraps automatische transmissie en een optionele all-wheel drive, wat de veelzijdigheid van het voertuig behoorlijk vergroot.

Ford heeft niet alleen het ontwerp en de aandrijflijn van de Transit Custom vernieuwd, maar ook een reeks geavanceerde technologieën toegevoegd. Een 13-inch touchscreen in het cockpitgedeelte en een 7-inch touchscreen in het woongedeelte zorgen voor een intuïtieve bediening van diverse functies. Daarnaast is er een geïntegreerd 5G-modem voor naadloze connectiviteit en een app voor smartphonebediening.

Comfort en gebruiksgemak

De nieuwe Transit Custom Nugget heeft verschillende verbeteringen ondergaan om het comfort en gebruiksgemak te verhogen. De L-vormige keuken is nu uitgerust met een schuiflade-koelkast die ook grote flessen kan bevatten. De slaapbank is eenvoudiger te verstellen dankzij nieuwe bedieningselementen en biedt nu ook een elektrische verwarmingsoptie. De camper biedt optioneel ook een zonnepaneel op het dak, dat voor extra energie voor de huishoudelijke apparaten moet zorgen. Dat maakt het zelfvoorzienend overnachten een stuk eenvoudiger en comfortabeler.

Beschikbaarheid: komend voorjaar

Ford heeft aangekondigd dat we nog even moeten wachten op de nieuwe Transit Custom Nugget. Hij zal verkrijgbaar zijn vanaf het voorjaar van 2024. De ombouw tot camper is als vanouds in handen van Westfalia Mobile. Wie wil, kan nu al een bestelling plaatsen voor de Titanium-uitvoering met hefdak, 170 pk en een achttraps automatische transmissie. Andere modelvarianten, inclusief de eerdergenoemde plug-in hybride motoroptie, zullen later worden geïntroduceerd.