Nieuwe Challenger 240 Open Edition met grote berging en flexibele zitgroep

Challenger 240 Open Edition camper

Nieuwe Challenger 240 Open Edition met grote berging en flexibele zitgroep

Challenger, een van de merken die onder de grote FranseTrigano Group vallen, presenteert het nieuwe modellengamma voor modeljaar 2022. Een van de meest opvallende modellen daarvan is de Challenger 240 Open Edition.

Deze nieuwe halfintegraal camper, gebouwd op basis van de Ford Transit, heeft een opvallende indeling met een flexibele zitgroep, een compacte keuken en een ruime berging.

Royale, flexibele zitgroep

Een van de meest in het oog springende aspecten van de Challenger 240 Open Edition is de ruime, u-vormige zitgroep. De Franse camperfabrikant heeft namelijk het vaste bed achterwege gelaten om zo ruimte te creëren voor een flexibele indeling en een opvallend grote zitgroep. Deze zitgroep biedt zitruimte voor 8 personen. Zónder de draaibare voorstoelen biedt de camper al plaats aan 6 personen. Boven de zitgroep zit een elektrisch bediend hefbed ter vervanging van een vast bed.

 

Complete keuken

Gezien het feit dat de grote zitgroep relatief veel ruimte inneemt, is de keuken vrij compact uitgevoerd. Desondanks is de keuken heel compleet. Zo is deze voorzien van een koelkast met een heel behoorlijke inhoud met daarboven een extra aflegblad. De keuken is afgewerkt met zwarte accenten. Tegenover de keuken bevindt zich de was- en toiletruimte, die uitgerust is met een wegklapbare wastafel en een douche.

Ruime berging van drie kanten toegankelijk

Challenger 240 Open Edition camperEen ander opvallende eigenschap van deze zeven meter lange halfintegraal camper is de ruime berging. De berging is net zo hoog als de camper, is via drie kanten toegankelijk, biedt plaats aan twee fietsen óf andere bagage en heeft handige, inklapbare opbergvakken.