Nieuw in Nederland: Sun Driver campers

Sun Driver T570 camper

Nieuw in Nederland: Sun Driver campers

Sinds een klein jaar kent Nederland een nieuw merk campers: Sun Driver. Deze campers worden in Nederland verkocht door Van den Belt in het Overijsselse Rijssen, en door Brabant Campers in Den Bosch.

Het leveringsprogramma van Sun Driver bestaat uit alkoof campers en half-integraal campers. Van deze laatste heeft Sun Driver ook een aantal indelingen met hefbed in het programma, die dan ook wel een cross-over worden genoemd.

De campers van Sun Driver worden standaard op basis van een Citroen Jumper gebouwd, die is voorzien van een 2,3 liter Euro-6 motor van 130 pk. Optioneel zijn er ook versies met een 150 en 180 pk motor verkrijgbaar. Men kan in plaats van de Citroen Jumper desgewenst ook een Fiat Ducato als basisvoertuig bestellen. Iets dat overigens ook een voorwaarde is als met een uitvoering met automatische versnellingsbak wenst.

De buitenzijde en de binnenwanden van de Sun Driver campers zijn vervaardigd van GFK (glasvezelversterkt kunststof). Het tussenliggende Styropor isolatiemateriaal is 35 mm dik. De vloer is voorzien van een dikke isolatielaag van maar liefst 70 mm.

Bij de alkoof campers zien we 4 indelingen: 2 met een lengte van 595 cm en 2 van 695 cm lang. In de korte versie kunnen we kiezen voor de populaire indeling met eindkeuken, middendinette en langsbank. De andere indeling heeft een langsbank, middenkeuken en een stapelbed achterin. De langere versie heeft in beide indelingen een middendinette. De ene indeling heeft een tweepersoons bed achterin, de andere een stapelbed en tegenover de middendinette ook nog een klein zitje.

Bij de halfintegraal campers en crossovers van Sun Driver is er de keus tussen een tweepersoons bed, een queensbed of enkele bedden achterin. De lengte van deze voertuigen varieert van 690 tot 739 mm.

Tags
Like dit artikel
Tweet dit artikel