Nieuw Cagrom Routeboek verschenen

cagrom routeboek 2015

Het nieuwe routeboek van Hans Groenendijk

LANSINGERLAND – Camperaars zullen wel eebs hebben gehoord van Hans Groenendijk van Cagrom. Hij geeft namelijk al jaren een aantal vele voorlichtingsavonden door het hele land voor beginnende camperaars.

Hans is ook uitgever van het Cagrom Routeboek, waarin hij een aantal reisroutes aanbeveelt en tot in detail beschrijft. Deze reizen gaan door het nog steeds niet zo toeristische Oost Europa, met de landen Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Slowakije en Tsjechië. Hij actualiseert dit boek jaarlijks, vandaar dat er pas weer een bijgewerkte versie is verschenen.

Omdat er met name in de genoemde landen regelmatig het nodige verandert in de conditie van wegen, is het actualiseren zeker geen overbodige luxe. Ook worden jaarlijks alle deelnemende campings bezocht. Sommige campings verdwijnen dan ook uit de gids, vanwege bijvoorbeeld een nieuwe eigenaar, sluiting of veroudering of door binnenkomende klachten. Uiteraard worden er ook regelmatig nieuwe campings toegevoegd, mits ze aan de eisen van Cagrom voldoen en in de routes passen.

Bij de in het Routeboek vermelde campings die met de Cagrom stempelactie meedoen staat het Cagrom logo vermeld. Ook niet deelnemende campings zijn opgenomen als ze nodig zijn om een comfortabele etappereis te kunnen samenstellen. Ook deze campings worden door Cagrom geïnspecteerd, de kwaliteit is soms matig maar tot er een beter alternatief is voor een overnachting bruikbaar. Toltarieven en wisselkoersen zijn aan wijzigingen onderhevig, wat aangegeven wordt is dus een indicatie. In Bulgarije vindt men geen Nederlandstalige campings. Wel zijn er enkele Engelsen neergestreken en zijn een camping begonnen naar onze maatstaven. Voor zover passend in de route hebben we die campings opgenomen. Bij gebrek aan beter zijn er ook campings vermeld die soms deze naam niet verdienen, maar toch geschikt zijn als overnachtingsplaats.

Het Routeboek 2015 kunt u bestellen voor € 19,50 (exclusief portokosten) via de website van Cagrom.

Like dit artikel
Tweet dit artikel