Motor- annex scooterdrager op aanhanger

Campersite.nlMemo introduceerde op de beurs CamperExpo de M-Easy Hydra Trail, een aanhanger die speciaal geschikt om scooters en motoren mee achter de camper te kunnen vervoeren.

 

Omdat het nogal riskant is om een scooter of motorfiets middels een rijplaat op een smalle, hoge aanhanger te rijden, is er voor gekozen om het dragende vlak van de aanhanger lager te kunnen plaatsen om zo het op- en afrijden makkelijker te maken.

Hiervoor kan middels de geïntegreerde hydraulische krik de druk van de wielen worden gehaald, waarna de wielen kunnen worden verwijderd. Daarna kun je het plateau bijna geheel naar beneden laten zakken, zodat de motorfiets er zonder grote risico’s en krachtsinspanning op of af kan worden gereden.

 

Campersite.nl Campersite.nl

 

Als die op het plateau staat kan het geheel via de krik weer omhoog worden gezet en kunnen de wielen er weer onder worden gezet.

 

De aanhanger is geschikt voor motorfietsen en scooters tot maximaal 250 kg. Om het gebruikelijk probleem bij achteruitrijden met een aanhanger, namelijk het bekende scharen, tegen te gaan wordt de aanhanger middels een extra plaatje star aan de trekhaak bevestigd. De wielen zijn derhalve uitgevoerd als zwenkwielen.

 

Hoewel het een vrij ingewikkeld geheel lijkt, blijken er in Engeland inmiddels al tientallen van deze aanhangers tot volle tevredenheid in gebruik te zijn.