Mobiel camperplaatsen zoeken met Promobil

Campersite.nlDe bekende App van Promobil om camperplaatsen te zoeken, is nu ook beschikbaar als mobiele webapplicatie, die men niet op de smartphone hoeft te installeren.

 

De mobiele applicatie is gratis te gebruiken en heeft als voordeel dat deze voor bijna alle merken en typen smartphones is te gebruiken, terwijl  Apps meestal alleen voor de iPhone en Android verkrijgbaar zijn.

Om de mobiele applicatie te kunnen gebruiken dient men met de internetbrowser naar sp.promobil.de te gaan. Omdat alle data via de internetverbinding lopen is het raadzaam om het dataverbruik in de gaten te houden, en zo mogelijk van WiFi verbindingen gebruik te maken, om de kosten van het dataverkeer in de gaten te houden. Want met name de kosten van het dataverkeer in het buitenland, als er via Roaming Partners gebruik wordt gemaakt, kunnen flink oplopen.

 

Men kan met de webapplicatie zoeken naar camperplaatsen in een bepaalde regio, of zoeken op (plaats)naam. Behalve de locatie op de kaart (Google Maps) zijn er ook de adres/contactgevens en een omschrijving over de camperplaats, de kosten, faciliteiten en ligging beschikbaar.

 

Een kleine test liet direct zien dat de informatie over campings en camperplaatsen buiten Duitsland in deze applicatie zéér beperkt is. Ook zijn er nagenoeg geen campings met camperplaatsen/plekken opgenomen.