Mercedes T-Klasse minicamper met Marco Polo campermodules

Mercedes T-Klasse Marco Polo mini camper

Mercedes T-Klasse minicamper met Marco Polo campermodules

Op de Caravan Salon konden we al een voorproefje van de kleinste Mercedes Marco Polo camper zien, die op de nieuwe T-Klasse is gebaseerd. Deze camper bestaat in feite uit een los basisvoertuig en een bijpassende Marco Polo campermodule.

Zoals gezegd was dat een voorproefje, geïnteresseerden kunnen die campermodule pas eind 2023 bij de Mercedes-dealer bestellen. Het woord camper is hier misschien overdreven, we kunnen eerder spreken van een minicamper of kampeerbusje.

Marc Polo campermodule

Maar dit soort compacte recreatievoertuigen worden steeds populairder, zodat het aanbod daarvan ook groeit. Vandaar dat ook Mercedes op deze marktontwikkeling inspeelt. De Marco Polo campermodule voor de nog geen 4,5 meter lange Mercedes T-Klasse bestaat standaard alleen uit de bedmodule. Optioneel kunnen kopers er ook een keukenmodule voor voorin of achterin het voertuig bij bestellen.

Bedmodule

De standaard bedunit is geschikt voor twee personen, die over een ligvlak van 2 x 1,15 meter beschikken. Dat ligvlak wordt gevormd door een 10 centimeter dikke matras die op schotelveren rust. Niet heel ruim, maar het kan wel. Het frame wordt tijdens het rijden, inclusief opgevouwen matras, in de bagageruimte opgeborgen. Handig is dat de achterbank dan gewoon gebruikt kan worden. Tot het Marco Polo pakket behoren ook verduisteringselementen voor alle ramen, die met magneten of zuignappen kunnen worden bevestigd. Ook levert men bij het pakket een ventilatierooster met insectenbescherming, dat je tussen de ramen en het kozijn kunt klemmen, en twee opbergvakken voor de vensters tussen de C- en D-stijlen aan beide zijden.

Keukenmodule

De keukenmodule is zoals gezegd optioneel. Deze bestaat uit een keukenblok met gootsteen, 12 liter watertank, 15 liter koelboxje en een uitneembaar kooktoestel met gaspatroon. Verder heeft het keukenblok een paar lades met soft-close die ruimte bieden voor de keukenspullen en etenswaren. Ook omvat de keukenmodule twee campingstoelen en een tafel. Die tafel kun je binnen achter de middenconsole of buiten het voertuig plaatsen.

Het in en uit de auto plaatsen van de Marco Polo campermodules kan eenvoudig door twee personen worden gedaan. Beide modules worden met sjorogen in de bagageruimte bevestigd, wat in een paar minuten kan worden gedaan.

Voor de volledigheid: de Mercedes T-Klasse komt alleen in een volledig elektrische versie op de Nederlandse markt, die hier dan als Mercedes EQT wordt aangeboden.