Mercedes Sprinter model 2018 gepresenteerd

Mercedes Sprinter model 2018

Mercedes Sprinter model 2018

Vorige week was het zo ver: de langverwachte derde generatie van de Mercedes Sprinter werd gepresenteerd. Deze bestelwagen in het ‘middenformaat’ bestaat alweer sinds 1995.

Totaal zijn er wereldwijd maar liefst 3,4 miljoen Sprinters verkocht, wat aangeeft hoe belangrijk deze wagen voor Mercedes is. Dat is ook de reden dat Mercedes ontzettend veel energie in de ontwikkeling van de nieuwe Sprinter heeft gestoken om hem nog beter en concurrerender dan zijn voorgangers te maken.

Drie aandrijvingsvarianten

Het eerste verschil met zijn voorgangers is de keuze in aandrijvingsvarianten. Voor het eerst hebben kopers de keus uit een Sprinter met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. De basisversie heeft voorwielaandrijving, voor de andere versie gelden er meerprijzen. Ook heeft de nieuwe Sprinter een 50 kilo hoger laadvermogen. Niet onbelangrijk voor camperaars: de laaddrempel is in de nieuwe Mercedes Sprinter maar liefst 8 centimeter lager. Helaas zal ook de Sprinter model 2018 te smal voor een dwarsbed zijn.

Ook als ‘losse trekkop’

Mercedes Sprinter model 2018 Verder zal de nieuwe Sprinter leverbaar zijn in maar liefst 8 carrosserievarianten, waaronder voor het eerst nu ook als ‘losse trekkop’. Dat is alleen de cabine met motor, zonder chassis. Handig voor camperbouwers die hun eigen chassis of een Al-Ko chassis willen gebruiken. Ook handig voor camperbouwers: er komt een versie met een nog iets langere wielbasis, zodat de camper achter wat minder overhang heeft. Het motorenaanbod van de nieuwe Sprinter omvat dieselmotoren van 114 pk tot 190 pk. Speciaal voor camperbouwers is er ook een 2,1 liter motor met 177 pk beschikbaar. De motoren kunnen worden gecombineerd met een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen of een 9-traps automatische versnellingsbak. Een handrem ontbreekt overigens, in plaats daarvan rust Mercedes de Sprinter model 2018 uit een elektrische rem.

Elektrisch aangedreven

Mercedes heeft ook een elektrisch aangedreven versie van de nieuwe Sprinter aangekondigd. Die is nog komende zomer, wanneer de eerste exemplaren van de band rollen, nog niet beschikbaar. De specificaties van de elektrisch aangedreven Mercedes Sprinter zijn met een vermogen van ca 114 pk en een koppel van 300 Nm best interessant, ware het niet dat de actieradius van 150-200 km voor de meeste camperaars niet toereikend al zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel