Megasat satellietontvangers ook via smartphone en tablet te bedienen

Megasat satellietontvangers ook via smartphone en tablet te bedienen

Megasat satellietontvangers ook via smartphone en tablet te bedienen

De Duitse specialist in satellietontvangers Megasat presenteert op de komende editie van de Caravan Salon in Düsseldorf een vernieuwde generatie satellietontvangers.

Megasat heeft de besturingsunits van de schotelantennes voorzien van een Bluetooth-module. Hierdoor kunnen ze ook met de smartphone of tablet apparaten worden bediend.

Die bediening gaat via een app voor iOS en Android, die Megasat hier speciaal voor heeft ontwikkeld. Je kunt de schotelantenne via hun smartphone of tablet op de gewenste satelliet richten en ook nieuwe firmware-updates uploaden en installeren. Dat kon vroeger alleen via de computer en USB-stick. Dat zal in de toekomst – de nieuwe satellietontvangers zijn pas in januari 2021 leverbaar – ook via een app kunnen.

Het gaat in eerste instantie om onderstaande satellietontvangers:

  • Campingman Kompakt 3
  • Caravanman Kompakt 3 (ook de twin-versie)
  • Campingman Portable 3
  • Traveller-Man 3

Harald Langer, Sales Manager Camping bij Megasat: “We hebben herhaaldelijk verzoeken ontvangen van kampeerders om de besturingseenheden uit te rusten met een afstandsbediening. Veel van hen plaatsen deze apparaten namelijk niet zichtbaar in het voertuig. Aangezien bijna iedereen nu een smartphone of tablet heeft, lag het voor de hand om de afstandsbediening via een Bluetooth-interface te laten verzorgen.”

Er zijn nog meer verbeteringen bij Megasat. De Campingman Kompakt 3 krijgt bijvoorbeeld een grotere antenne voor een nog betere ontvangstkwaliteit. Ook heeft Megasat het ontwerp van de bodemplaat van de Caravanman Kompakt 3 en Traveller-Man 3 modellen veranderd. Er komt in verband daarmee ook een nieuwe mobiele set voor deze antennes. Hierdoor blijven deze antennes geschikt voor vaste installatie op het voertuig en voor mobiel gebruik.