Meer leefruimte door afwijkende indeling in Amstervan buscamper

Amstervan buscamper

Meer leefruimte door afwijkende indeling in Amstervan buscamper

Bijna alle kleinere buscampers annex kampeerbusjes hebben een keukenblokje achter de bestuurderszijde en centrale zit/slaapbank. Daarmee kun je weliswaar aardig uit de voeten maar echt gezellig en sfeervol is zo’n interieur meestal niet.

Wat dat betreft hebben de bedenkers van de Amstervan er goed aan gedaan om volledig af te wijken van deze beproefde maar tegelijkertijd ook behoorlijk beperkende standaard indeling.

Samenwerking tussen camperhandelaar, ontwerper en meubelmaker

Het resultaat van de samenwerking tussen camperhandelaar Campers.EU, ontwerper Manon de Beer en meubelmaker Tom Kooijker heeft geleid tot een bijzonder sfeervolle indeling. Ondanks het beperkte formaat van het basisvoertuig biedt deze indeling ook een grote mate aan wooncomfort. Ook de ruimtelijke indruk is bijzonder goed en doet denken aan die van aanzienlijke grotere campers.

Bij de Amstervan is men dan ook een heel stuk verder gegaan dan de standaard camperbouwers, die zich vaak beperken tot het vervangen van de achterbank en het plaatsen van een keukenblokje. Natuurlijk, daarmee heb je een camper die je ook goed voor dagelijks vervoer kunt gebruiken, en die nog steeds een aanzienlijk aantal zitplaatsen heeft. Maar als je hem alleen als camper gebruikt en tijdens het rijden alleen de voorstoelen gebruikt, dan zijn er betere manieren om hem in te richten, zoals de bedenkers van de Amstervan laten zien.

Twee loungebanken

In tegenstelling tot de obligate indeling met een centrale slaapbank en verschuifbare achterbank hebben de ontwerpers gekozen voor de combinatie van twee loungebanken, een opklapbaar tafeltje, een breed keukenblok en een hoge, diepe bergkast.

Die loungebanken zijn in de Amstervan langs de linkerzijde, met de rug evenwijdig aan de lengterichting opgesteld. De voorste bank is pal achter de voorstoelen en strekt zich bijna over de gehele breedte van de camper uit. De achterste loungebank, die tegenover het keukenblokje staat, is wat korter. Deze kun je aan het voeteneind eventueel nog een stuk verlengen. De beide loungebankjes zijn samen met de tafel ook om te bouwen tot een treinzit. Maar de mogelijkheid om lekker te hangen en luieren is natuurlijk veel aantrekkelijker, zeker als de geopende deuren en het hefdak het gevoel geven alsof je buiten zit.

Achter de loungehoek bevindt zich nog een hoge, diepe bergkast, met een grote opberglade en een 50 l koelkast. De keuken bevindt zich aan de rechterzijde, achter de schuifdeur. Die lijkt dit meer op een modern design dressoir dan op een keuken. Het ‘huiskamergevoel’ dat de loungebanken ertegenover geven blijft daardoor ook heel goed intact.

De loungebanken kun je in een paar handelingen ombouwen tot een tweepersoonsbed van 120 x 200 centimeter. Wie behoefte heeft aan nog twee slaapplaatsen, kan optioneel een slaapmogelijkheid in het hefdak bestellen.

Duurzaam

De bedenkers van de Amstervan hebben uiteraard gekozen voor het gebruik van duurzame materialen. De meubels zijn gemaakt van duurzaam populierenmultiplex en de wanden zijn afgewerkt met Ecoplex met spuitkurk, wat er niet alleen fraai uitziet maar ook prima isoleert. Kopers kiezen uit fraaie stofferingen met inspirerende namen als Forest Vibes, Dreamy Nights en Snowy Heights. Deze stoffering is deels van gerecyclede stof vervaardigd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel