Luchtvering en spacers voor Mercedes Sprinter

Mercedes Sprinter

Luchtvering en spacers voor Mercedes Sprinter

De nieuwe Sprinter van Mercedes werd al snel na de marktintroductie door een groot aantal camperbouwers gebruikt als basisvoertuig voor hun campers.

De Mercedes Sprinter is snel poulair geworden onder de camperbouwers en wordt vooral gebruikt als basisvoertuig voor campers in het hogere (midden)segment. Zo gebruikte Hymer de Sprinter voor de ML-T en enkele modellen in de B-klasse.

De eisen wat betreft rijeigenschappen en rijcomfort liggen in dit hogere segment doorgaans wat hoger. Omdat het altijd nog beter kan heeft Goldschmitt, de specialist in voertuigtechniek van de Erwin Hymer Group, een aantal verbeteringen voor de nieuwe Mercedes Sprinter aan haar programma toegevoegd. Deze zal Goldschmitt uiteraard ook op de CMT 2019 in Stuttgart laten zien.

Sprinter met achterwielaandrijving

De verbeteringen die Goldschmitt heeft ontwikkeld zijn bedoeld voor de nieuwe Mercedes Sprinter VS30 met achterwielaandrijving (model W 907). Dit model is onder camperaars populair omdat de aandrijving op de achteras, onder het zwaarste gedeelte van de camper, voor de beste tractie zorgt.

Luchtvering

Luchtvering en spacers voor Mercedes SprinterMercedes Sprinter Naast de standaard bladveren, die de standaard vering van campers bij de achteras ondersteunen, bieden de speciale extra veren en luchtvering diverse voordelen. De extra luchtvering zorgt niet alleen voor extra ondersteuning van de achteras maar kan deze ook in hoogte verstellen. Hij is standaard voorzien van een compressor en een bedieningspaneel in de cabine. Er is ook een volledige luchtvering leverbaar, die is standaard voorzien van het geavanceerde AirDriveControl stuursysteem. Het bijbehorende bedieningspaneel met touchscreen is speciaal voor de inbouw in campers ontwikkeld. Je kunt alle functies met een simpele aanraking bedienen.

Spoorbreedte

Speciaal voor de Sprinter heeft Goldschmitt ook een aantal 30 mm dikke spacers ontwikkeld om de spoorbreedte van de Mercedes Sprinter aan de passen aan de bredere opbouw. Hiermee sluiten de wielen ook beter aan bij de buitenzijde van de opbouw.

Velgen

Aansluitend introduceert Goldschmitt ook een set lichtmetalen velgen. De GSH3-velgen hebben een diameter van 18 inch en hebben een draagvermogen van 1215 kilo per wiel. Ze zijn verkrijgbaar in de kleur Anthracite Polished Glossy.