Lippert introduceert skidrager als eerste accessoire voor R-Bike fietsendrager

Lippert introduceert skidrager als eerste accessoire voor R-Bike fietsendragerNu campers beter geïsoleerd en verwarmd zijn dan ooit, is het steeds normaler geworden om met de camper op wintersport te gaan. Dat geldt ook voor buscampers, waarmee je natuurlijk ook veel makkelijker rijden over de besneeuwde wegen kunt rijden.

Maar ski’s en snowboards meenemen op de buscamper is vaak lastig. In de camper kan natuurlijk, maar daar is het vaak al vol en krap genoeg. Bovendien zit er na gebruik ook de nodige sneeuw op, en die wil je niet in de camper hebben. Op het dak is lastig, omdat je vaak te maken hebt met een verhoogd dak of hefdak. Achterop is dan het makkelijkst. Nog makkelijker wordt het als je een skidragers op de bestaande fietsendrager kunt plaatsen, bedacht Lippert.

Van R-Bike naar R-Bar en R-Skirun

Zo kun je de ski’s in een oogwenk, zonder gevaarlijk klauterpartijen, monteren en als je ze wilt gebruiken ook heel gemakkelijk pakken. Lippert, een van de grootste leveranciers van onderdelen en accessoires voor recreatievoertuigen, heeft al een tijdje de populaire R-Bike fietsendrager voor buscampers in het assortiment. Het Amerikaanse bedrijf wil daar nu middels het R-Bar systeem ook diverse accessoires voor aan gaan bieden.

Voor ski’s en snowboards

De eerste accessoire die men daarvoor op de markt brengt is een skidrager met de naam R-Skirun. Je kunt met dit aluminium R-Skirun skirek meerdere paren ski’s meenemen. Het is geschikt om twee paar ski’s naast elkaar te monteren, of vier paar ski’s met de onderkant naar elkaar toe, of een paar ski’s en een snowboard, of twee snowboards. Wie bang is dat de ski’s makkelijk gestolen kunnen worden: je monteert ze aan de drager met zowel een ergonomische ontgrendelingsknap als een robuust sleutelslotsysteem

Het monteren van de skidrager zelf gaat ook heel eenvoudig. Volgens Lippert is het een fluitje van een cent. Je hebt er allereerst de R-Bar uitbreiding voor nodig. Die converteert de R-Bike in een ‘veelzijdig draagsysteem voor buscampers’. Daaraan kun je weer het R-Skirun skirek monteren. Dat is, net als de andere accessoires van het R-Bar systeem, gemaakt van geanodiseerd aluminium en zwart spuitgiet kunststof.

Voor verschillende basisvoertuigen

Zoals gezegd is de R-Skirun pas de eerste uitbreiding voor het R-Bar systeem. Helaas heeft Lippert nog geen prijzen voor de R-Skirun afgegeven. Lippert zal in de nabije toekomst nog andere accessoires aan het assortiment toevoegen. Je kunt de R-Bike, R-Bar en R-Skirun monteren op diverse basisvoertuigen. Lippert noemt de Fiat Ducato (vanaf 2006), Ford Transit (vanaf 2014), Mercedes-Benz Sprinter (vanaf 2020), Volkswagen Crafter (vanaf 2017) en Renault Master (vanaf 2014).