Liever een langsbed in je buscamper? De XXL Sleep kan dan dé oplossing zijn

Reimo XXL Sleep

Liever een langsbed in je buscamper? De XXL Sleep kan dan dé oplossing zijn

Wie een buscamper met een dwarsbed heeft maar liever in de lengte zou willen slapen, zou eens naar de XXL Sleep van Reimo kunnen kijken.

Die doet een beetje denken aan een slide-out waarmee je een camper groter kunt maken. Alleen is de XXL Sleep geen echte slide-out. Hij maakt namelijk op een slimme manier gebruik van de openslaande achterdeuren om het bed naar achteren toe te verlengen.

Langsbed van 210 centimeter lang

De Reimo XXL Sleep is bedoeld voor buscampers met dwarsbed op basis van een ‘L1-L3/H2’ Fiat Ducato en de soortgelijke bestelwagens van Citroën en Peugeot. In feite is de XXL Sleep niet meer dan een verlenging van het dwarsbed. Die verlenging bevindt zich tussen de geopende achterdeuren. De opening wordt water- en winddicht gemaakt door middel van een op maat gemaakte tent. Je kunt door middel van de XXL-slaapset het bed vergroten tot 1,50 m breedte tussen de deuren en 1,85 m aan het voeteneinde, en dat bij een lengte van 2,10 m. Ideaal voor langere mensen, die eigenlijk net te weinig ruimte in een dwarsbed hebben, of voor iedereen die gewoon liever in de lengte slaapt.

Volop licht en frisse lucht

De te openen ramen van de achterdeuren blijven gewoon intact. Dat geldt ook voor het dwarsbed. Men kan de XXl Sleep naderhand eventueel ook probleemloos laten verwijderen. Eventueel levert Reimo de XXL Sleep ook met een optionele achterruit zodat je van een panoramisch uitzicht en een overvloed aan frisse lucht kunt genieten.

Eerst naar de dealer

De voorbereidingen voor de XXL Sleep moeten vooraf in een gespecialiseerde werkplaats moeten worden aangebracht.

De XXL Sleep, die belastbaar is tot 120 kilo (getest op 150 kg), bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Ondersteuningssysteem met achterwanden
  • Daksysteem, zelfdragend met geïntegreerd spansysteem
  • Extra bekleding in fabriekskwaliteit, kleur: zilvergrijs
  • Onderste veerpoot + achterste dekzeil + achterste vloer

Je kunt het geheel daarna in ongeveer een kwartier gebruiksklaar maken, waarbij er onder anderen gebruik wordt gemaakt van neodymium magneten om het tentdoek aan de carrosserie te bevestigen. Dat doe je niet zo gauw bij een enkele overnachting maar als je een paar nachtjes op een camping of camperplaats blijft staan, is dat kwartiertje werk absoluut de moeite waard.