Laika M Edition: halfintegraal camper op Mercedes Sprinter basis

Laika M Edition camper

Laika M Edition: halfintegraal camper op Mercedes Sprinter basis

De Mercedes Sprinter wordt steeds vaker als basisvoertuig gebruikt, en dan met name voor campers in het midden- en hoogste segment. Dat geldt ook voor de Italiaanse camperbouwer Laika.

Laika kun je beschouwen als het Italiaanse premiummerk van de Erwin Hymer Group. Dit merk bouwt al langer campers met de Mercedes Sprinter en laat op de CMT Stuttgart ook een nieuw model met dit basisvoertuig zien.

Het nieuwe model van Laika heet de M Edition. Deze halfintergraal camper is bijna zeven meter lang en wordt gebouwd op de Mercedes Sprinter 311 CDI. Zoals Laika zelf zegt, combineert de Laika M Edition de rijervaring van Mercedes met Laika’s expertise op het gebied van interieurontwerp en materiaalonderzoek.

M Edition

Laika M Edition camperLaika heeft de buitenzijde van de M Edition voorzien van nieuwe graphics. Hierdoor heeft de M Edition een attractieve, eigentijdse uitstraling gekregen. Fraai zijn ook de hoogwaardige ramen met zilvergrijze polyurethaan frames evenals de elegante jaloezieën en horren. Ook het interieur mag er zijn. Het meubilair en de wanden van de M Edition zijn afgewerkt met een Italiaans walnoten houtdecor, wat doet denken aan de ambachtelijke Toscaanse meubelfabrieken. De werkbladen van de keuken en tafel zijn vervaardigd van anti-vingerafdruk en krasbestendig laminaat. In het slaapgedeelte zien we enkele bedden, waarbij de lattenbodem en de dikke matrassen een optimale nachtrust garanderen. In plaats van de enkele bedden kan de M Edition optioneel ook met een tweepersoonsbed worden geleverd.

Hoogwaardige isolatie

Door de hoogwaardige isolatie en afwerking is de Laika M Edition ook prima tijdens winterse omstandigheden te gebruiken. Zo zijn de wanden, vloer en dak bijvoorbeeld geïsoleerd met geëxtrudeerd polystyreenhardschuim (XPS). Het dak is gecoat met een hagelbestendige glasvezel, evenals de ondervloer van het woongedeelte. Ook de grote garage is verwarmd en geïsoleerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel