Laika Kosmo H 1409 maakt debuut op CMT 2024

Laika Kosmo H 1409 debuteert op CMT 2024
Laika Kosmo H 1409 maakt debuut op CMT 2024

Laika, het Italiaanse designmerk van de Erwin Hymer Group, staat op het punt om tijdens de aanstaande CMT-beurs in Stuttgart hun nieuwste aanwinst, de Kosmo H 1409, te onthullen. De Kosmo-lijn van Laika, die zowel integraal- als halfintegraal campers omvat, staat symbool voor Laika’s niet-aflatende inzet voor kwaliteit en vernieuwing.

Deze serie bestaat op dit moment uit de Kosmo L 319, L 409, L 412 DS en H 1319 indelingen, waarvan de laatste het tot nu toe enige halfintegraal model uit de serie is. Met de toevoeging van de H 1409 wordt deze serie dus uitgebreid met een tweede integraal model. Er zullen in de toekomst ongetwijfeld nog een paar nieuwe indelingen bij komen.

Kernwaarden

De kernwaarden van Laika zijn betrouwbaarheid, comfort en stijl. Dat zien we ook terug in de Kosmo-serie, en zeker in de nieuwe H 1409-indeling. Het verfijnde ontwerp, dat zowel elegant als functioneel is, zal dan ook ongetwijfeld tot de verbeelding spreken van de hedendaagse camperenthousiastelingen.

Aan de buitenzijde valt meteen op dat Laika voor het exterieur van de Kosmo H 1409 heeft gekozen voor een markante, moderne vormgeving. De gestroomlijnde silhouet komt de aerodynamica van de camper uiteraard ten goede. De aandacht voor detail is in elk aspect van het exterieur merkbaar, van de zorgvuldig geselecteerde materialen tot de kenmerkende stijlelementen van Laika. Daarbij vormen de afmetingen van de H 1409 een perfect evenwicht tussen ruimte en wendbaarheid, om een uitstekende balans tussen grootte en gebruiksgemak te bieden.

Fiat Ducato

Ondanks dat veel camperproducenten alternatieven verkennen, blijft Laika als Italiaans merk trouw aan de Fiat Ducato. De Kosmo H 1409 is gebouwd op het robuuste ‘35 Light’ chassis van de Fiat Ducato. De krachtige motor, samen met een stabiel onderstel en geavanceerde rijhulpsystemen, zorgen voor een soepele en veilige rijervaring, ongeacht de bestemming.

Interieur

Die ruimte biedt Laika de mogelijkheid om de Kosmo H 1409 te voorzien van een interieur dat luxe en comfort uitstraalt. Het interieurontwerp is gericht op maximale ruimtelijkheid en functionaliteit, met elegante afwerkingen die een gezellige en huiselijke sfeer creëren.

De camper is uitgerust met twee ruime eenpersoonsbedden achterin dat kan worden omgebouwd tot tweepersoonsbed, alsmede een tweepersoons hefbed boven de cabine. Desgewenst kan de zitgroep (optioneel) worden omgebouwd tot een extra slaapplaats. De zitgroep biedt voldoende ruimte en zitcomfort voor vijf personen en bestaat uit een L-bank, langszitje, verplaatsbare tafel en de draaibare voorstoelen.

Daarnaast beschikt de H 1409 over een volledig uitgeruste L-vormige keuken en een praktische badkamer. Elk element, van de opbergruimte tot de zitgelegenheden, is zorgvuldig ontworpen om een optimaal gebruiksgemak te garanderen.