Köhler introduceert nieuwe, multifunctionele buscampers

Köhler Sunvan V37

Köhler introduceert nieuwe, multifunctionele buscampers

De Duitse camperbouwer Köhler Wohnmobile bouwt vooral multifunctionele buscampers. Campers, die je dus voor dagelijks gebruik in kunt zetten maar waarmee je ook lekker mee op reis kunt.

Tijdens de CMT 2018 liet Köhler Wohnmobile een aantal studiemodellen zien, die het in de buurt van Stuttgart gevestigde bedrijf nu daadwerkelijk in productie gaat nemen.

Het betreft de Sunvan V37 en Sunvan L27. Dit zijn allebei compacte, multifunctionele buscampers, die Köhler op basis van een Volkswagen T6 respectievelijk een Mercedes Vito bouwt. De Sunvan V37 en Sunvan L27 hebben een variabel in te delen interieur met tot maximaal 6 individuele zitplaatsen. Zo’n interieur is ook de specialiteit van Köhler Wohnmobile. Er wordt daarvoor gebruik gemaakt van een railsysteem waarop de stoelen, banken en ander meubilair op kunnen worden bevestigd, verplaatst en uitgenomen. Een losse stoel weegt ongeveer 27 kilo en is dus redelijk eenvoudig te verwijderen als deze plaats moet maken voor bijvoorbeeld een keukenblok of grote stukken bagage. Zo kunnen deze buscampers uitstekend voor dagelijks gebruik worden ingezet, voor zowel personen en/of goederenvervoer, maar dus ook als buscamper.

Multifunctioneel en comfortabel

Köhler Sunvan L27Die multifunctionaliteit gaat geenszins ten koste van het woon- en slaapcomfort. Als buscamper zijn ze voorzien van een comfortabel bed van 190 x 150 cm met lattenbodem. Ook is er voldoende plaats voor een keukenblok evenals de nodige bergruimte. De nieuwe Sunvan T22 wordt gebouwd op basis van een VW T6 met korte wielbasis. Daarin is achter de voorstoelen nog ruimte voor 2 à 3 zitplaatsen. Dit zijn alle losse stoelen, met verstelbare rugleuning en Isofix bevestigingsmogelijkheid. De stoelen kunnen desgewenst ook tegenover elkaar worden opgesteld. Als de leuningen geheel naar voren worden geklapt, maken ze plaats voor de lattenbodem van het bed.

Maximaal 6 zitplaatsen

In de nieuwe, ruimere Sunvan V27, die op basis van een Mercedes Vito Tourer met lange wielbasis wordt gebouwd, ontbreekt het uiteraard ook niet aan comfort. De Sunvan V27 kan door de langere wielbasis worden uitgerust met maximaal 6 zitplaatsen. Ook hier maken de stoelen in opgeklapte toestand ruimte voor het bed. Er is ook slaapplaats in het verhoogde dak of hefdak. Daar wordt ook gebruikt gemaakt van een lattenbodem of soortgelijk slaapsysteem. Verder is er een tweepits gascomfoor aan boord, een 40 liter compressorkoelkast en meer dan voldoende bergruimte. Optioneel is er voor achterin een grote bagagebox leverbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel