Knaus Tourer CUV combineert het beste van twee werelden

Knaus Tourer CUV

Knaus Tourer CUV combineert het beste van twee werelden

Dit voorjaar maakten Knaus Tabbert en Volkswagen Bedrijfswagens een samenwerking bekend. Dat houdt in dat Knaus voortaan ook basisvoertuigen van Volkswagen gaat gebruiken.

Hierbij kan Knaus zowel over de grotere Crafter als de compacte T6.1 beschikken. We mogen aannemen dat daar later ook nog de elektrische ID.Buzz bij zal komen. Met de VW T6.1 wist Knaus een interessant nieuw concept te bedenken, dat we op de Caravan Salon 2022 in Düsseldorf kunnen bewonderen.

Compact en laag

De Knaus Tourer CUV, want zo heet het nieuwe model, lijkt een waar ruimtewondertje te zijn waar Knaus de voordelen van een buscamper en een compacte integraal camper weet te combineren. Dat deed Knaus al eerder met de bekende ‘Vans’ modellen maar met de Tourer CUV gaat Knaus nog een stapje verder. We hebben het namelijk over een nog compacter basisvoertuig. Knaus voorziet die T6.1 van zowel de opbouw van een compacte halfintegraal camper als een groot hefdak.

Daardoor is er zowel een heel compacte camper – hij is slechts 5,88 m lang – die dankzij het hefdak vrij laag is en toch nog behoorlijk ruim is. Helaas gaf Knaus vorige week op de jaarlijkse persconferentie alleen een paar teasers vrij van de Tourer CUV. Voor de specificaties, prijzen en goede foto’s zullen we waarschijnlijk tot eind augustus moeten wachten. Dan maakt de Knaus Tourer CUV ongetwijfeld zijn debuut op de Caravan Salon in Düsseldorf en zal er meer informatie worden vrijgegeven.

Tot 4 slaapplaatsen, en ook een badkamer en garage

Ondanks het feit dat de Knaus Tourer CUV behoorlijk compact en laag is, zal hij een flinke hoeveelheid ruimte bieden. Hij kan bijvoorbeeld tot wel vier slaapplaatsen slaapplaatsen bieden, en heeft ook een complete badkamer. Achterin, onder het hooggeplaatste dwarsbed, is zelfs nog een redelijk grote garage. Het lijkt er dus op dat Knaus met de Tourer CUV het beste van twee werelden weet samen te brengen.