Knaus Van TI Plus camper op MAN onderstel

Knaus Van TI Plus camper

Knaus Van TI Plus camper op MAN TGE onderstel

Er gingen al geruchten rond dat Knaus campers zou gaan bouwen op een MAN TGE chassis in plaats van de overeenkomstige Volkswagen Crafter.

Volgens die geruchten zou de beperkte beschikbaarheid van de VW Crafter reden zijn voor Knaus om over te stappen naar een ander basisvoertuig.

Tijdens de perspresentatie die Knaus vorige week hield, werd al snel duidelijk dat Knaus inderdaad met MAN in zee gaat. Deze Duitse vrachtwagenbouwer bouwt sinds kort namelijk op basis van de VW Crafter een eigen bestelwagen, De TGE. Met de Van TI Plus presenteert Knaus nu een compacte camper op basis van de MAN TGE bestelbus.

De MAN TGE zet volgens Knaus nieuwe maatstaven. Standaard is de TGE voorzien van voorwielaandrijving, optioneel is de MAN TGE, en dus ook de Knaus Van TI Plus, ook leverbaar met achterwiel- en vierwielaandrijving. De wagen is uitgerust met de modernste veiligheidssystemen, zoals een noodremsysteem en Hill Hold-functie. Bovendien zijn er tegen meerprijs nog veel meer voorzieningen te verkrijgen, zoals een zijwindassistent, achteruitrijcamera, grootlichtassistent en vermoeidheidsherkenning. De boordelektronica kan optioneel worden uitgebreid met het Energie-Plus pakket met accubewaker en touchscreen voor nog meer bedieningscomfort.

Knaus Van TI PlusDe Knaus Van TI Plus zal in modeljaar 2019 leverbaar zijn in twee verschillende indelingen: de 650 MEG en de 700 MF. Beide campers kun je herkennen aan de markante vormgeving die door de nieuwe Cat Eye Evolution-achterlichten en de strakke vormen van de MAN TGE nog meer wordt benadrukt. Bovendien is de Van TI Plus heel compact gebouwd, zodat je ook in de stad en op smalle landwegen prima met deze halfintegraal campers uit de voeten kunt. De cabine loopt harmonieus over in het woongedeelte. Het slaapgedeelte kan door middel van een plissé scheidingswand worden afgesloten. De ruime was/toiletruimte heeft een zwenkbare wastafel en veel bergruimte. De 700 MF kan optioneel worden voorzien van extra veiligheidsgordels in het woongedeelte, bij de 650 MEG kan de bank van de dinette worden verlengd om zo extra zitruimte te creëren.

Tags
Like dit artikel
Tweet dit artikel