Knaus Tabbert en Volkswagen maken afspraken voor de lange termijn

Knaus Van TI op VW Crafter chassis

Knaus Tabbert en Volkswagen maken afspraken voor de lange termijn

Knaus Tabbert en Volkswagen Bedrijfswagens hadden al het nodige afgesproken over de levering van basisvoertuigen voor campers. Nu Knaus Tabbert enkele campermodellen van Knaus en Weinsberg op basis van een Volkswagen basisvoertuig heeft ontwikkeld, smaakt dat kennelijk naar meer.

Beide bedrijven tekenden nu namelijk een langlopend leveringscontract voor de levering van basisvoertuigen. Het betreft hier zowel chassiscombinaties als bestelwagens. Met het tekenen van het contract breidt Knaus zijn leveranciersnetwerk van basisvoertuigen uit tot maar liefst vijf fabrikanten. Eerder had het concern, dat ook basisvoertuigen van Fiat en MAN betrekt, al samenwerkingen aangekondigd met Mercedes en Ford.

Nieuwe mogelijkheden

De samenwerking met Volkswagen heeft meerdere voordelen voor Knaus Tabbert. Voor de korte termijn heeft men hiermee een extra alternatief voor de Fiat Ducato, die nog steeds zeer moeilijk leverbaar is. Maar de voordelen voor de lange termijn zijn nog veel interessanter. De basisvoertuigen van Volkswagen – we hebben het over de VW Crafter en VW T6.1 – zijn qua maatvoering en marktsegment iets anders dan de voertuigen die Knaus Tabbert normaal gebruikt. Dat betekent dat Knaus nieuwe mogelijkheden voor nieuwe modellen in andere segmenten kan benutten. Iets wat uitstekend past bij de groeistrategie van het Duitse concern.

In het contract, dat Knaus Tabbert en Volkswagen Bedrijfswagens hebben ondertekend, staat onder anderen dat Volkswagen Bedrijfswagens vanaf de tweede helft van 2022 zal optreden als een verdere partner voor de levering van chassiscombinaties en bestelwagens voor de merken Knaus en Weinsberg.

Belangrijke nieuwe stap

Wolfgang Speck, CEO van Knaus Tabbert AG: “De overeenkomst met Volkswagen Bedrijfswagens is een nieuwe belangrijke stap in de optimalisering van ons leveranciersbestand en onze productieprocessen. Het stelt ons ook in staat onze klanten een nog grotere verscheidenheid aan modellen aan te bieden. De extra chassis en bestelwagens zullen bijdragen tot kortere leveringstermijnen, die door materiaaltekorten aanzienlijk zijn opgerekt, en tot een verdere vermindering van onze afhankelijkheid van individuele leveranciers. Dit betekent dat we ook optimaal gepositioneerd zijn voor groei in de toekomst”.

Knaus Tabbert zal de eerste modellen en prototypes op basis van Volkswagen-chassis voorstellen op de Caravan Salon in Düsseldorf (26 augustus tot 4 september 2022).