Knaus presenteert Boxdrive First Edition op CMT Stuttgart

Knaus Boxdrive First Edition camper

Knaus presenteert Boxdrive First Edition op CMT Stuttgart

ZOETERMEER – De nieuwe Volkswagen Crafter is nog niet zo lang leverbaar. Veel camperproducenten zijn daarom nog druk bezig met de ontwikkeling van campers en buscampers op basis van dit voertuig.

Dat geldt ook voor Knaus. Begin dit jaar, op de CMT in Stuttgart, liet Knaus een prototype van de Knaus Boxdrive buscamper op basis van een Volkswagen Crafter zien in de vorm van de Knaus Saint & Sinner.

Deze in opvallend rood met wit getinte Saint & Sinner was deze zomer ook te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf en was toen beschikbaar als speciaal model in een gelimiteerde oplage. Ook stond er een studiemodel van een ‘normale’ Boxdrive camper. Knaus is inmiddels weer een stap verder en zal op de komende CMT in Stuttgart de definitieve versie van de Boxdrive camper op basis van de VW Crafter presenteren.

Knaus introduceert met de Boxdrive Crafter een recreatievoertuig dat de gebruikers volgens eigen zeggen een uitstekend rijgedrag, vele typische Knaus details, diverse moderne veiligheidsfuncties en een multifunctioneel interieur biedt. Vanwege dat multifunctionele interieur noemt Knaus de nieuwe Boxdrive dan ook een CUV, wat voor een “Caravaning Utility Vehicle” staat.

Ook nu trapt Knaus af met een actiemodel, dat in een gelimiteerde oplage van 150 stuks wordt gemaakt. Deze Knaus Boxdrive First Edition is extra comfortabel en compleet uitgevoerd. Zo heeft de camper uitstekende prestaties dankzij de 2.0 TDI Euro 6 motor met 180 pk en 8-traps automatische versnellingsbak. Ook is hij standaard uitgerust met LED-koplampen en het Crafter rij-assistpakket met o.a. adaptieve cruise control en zijwind- en aanhangerassistentie.

Knaus Boxdrive First Edition camperIn het strakke, moderne en lichte interieur zien we greeploze laden en kastfrontjes met push-to-open sluiting. Het tweepersoons bed bevindt zich achterin  en is de lengterichting geplaatst. Om ook grote stukken bagae te kunnen vervoeren kan het op diverse manieren worden opgeklapt. De zitgroep bevindt zich achter de voorstoelen en heeft een ‘zwevende’ tafel voor optimale beenruimte. Het keukenblok bevindt zich aan de rechterzijde. Tussen zitgroep en bed is de ruime ‘Raumbad’ badkamer met multifunctionele wastafel.

Like dit artikel
Tweet dit artikel