Knaus Live I: integraal camper voor instapprijs

Knaus Live I integraal camper

Knaus Live I: integraal camper voor instapprijs

De Live-serie van Knaus wordt in modeljaar 2020 uitgebreid met de Knaus Live I, een aantrekkelijk geprijsde integraal camper.

Wie goed kijkt zal qua uiterlijk en maatvoering van de Live I enige gelijkenis zien met de nieuwe CaraCore van zustermerk Weinsberg, waar wij vorige week over schreven. Maar daar houdt het ook op want qua uitrusting, uitvoering en interieur zijn echt het geheel verschillende campers.

Verschillen

Knaus Live I integraal camperVooral bij de keuken, badkamer en WC zien we duidelijke verschillen met de variant van Weinsberg. Het grote voordeel van een integraal camper is natuurlijk het hefbed boven de voorstoelen. Dat is bij een halfintegraal camper niet mogelijk. Bovendien kun je bij de Live I nog gewoon op de banken zitten als het hefbed in gebruik is. De meubels zijn afgewerkt met donker houtdecor dat een fraai contrast vormt met de lichte kastfronten en mat metalen greepjes. Opvallend is ook de doordacht ontworpen binnenverlichting.

Indelingen

Helaas staat de Live I na de zomer voorlopig alleen in indelingen met enkele bedden bij de Knaus-dealers. De Knaus Live I 650 MEG is 6,99 meter lang en heeft in totaal vijf slaapplaatsen. De 7,53 meter lange Live I 700 MEG biedt zelfs zes slaapplaatsen.

Fietsendrager

Speciaal voor de Live I biedt Knaus een geïntegreerde fietsen- en transportboxdrager aan van de Oostenrijkse firma Firma E-Hit aan. Deze kan automatisch worden uitgeklapt. De drager kan met 100 kilo worden belast.

Nieuwe automaat

De Fiat Ducato met 140 pk dieselmotor kan worden geleverd met een nieuwe 9-traps automatische versnellingsbak. Deze zou beduidend beter en prettiger moeten werken dan de eerdere automaat die bij de Ducato werd geleverd.