Knaus Tabbert sluit fabriek Bavaria Camp

Bavaria buscampers

Ook de Bavaria buscampers komen straks uit Hongarije

JANDELSBRUNN – De fabriek van Bavaria Camp in Obermeitingen wordt gesloten. Knaus Tabbert GmbH heeft Bavaria Camp in 2011 overgenomen als aanvulling in het hogere segment buscampers.

Per 31 maart 2015 zal de fabriek in Obermeitingen worden gesloten waarna de productie van de buscampers van Bavaria Camp wordt verplaatst naar het Hongaarse Nagyoroszi.

Knaus Tabbert geeft aan dat de verhuizing noodzakelijk is om het bedrijfsproces te verbeteren en ook beter op de kerncompetenties te kunnen focussen. Het “buscamper competenz-centrum” in Nagyoroszi is één van de meest moderne buscamper productielocaties in de kampeerauto industrie. Sinds 2012 worden er ieder jaar ruim 2.000 buscampers van Knaus en Weinsberg geproduceerd.

Volgens de directie blijven de premium buscampers gewoon behouden. “De sluiting van deze vestiging betekent absoluut niet het einde van het premium segment binnen onze buscampers”, aldus één van de directeuren van Knaus Tabbert GmbH, Wolfgang Speck. “binnen ons gevestigde merk Knaus zullen wij dit segment verder gaan invullen en geleidelijk verder uitbreiden. Met de 18 medewerkers uit Obermeitingen worden overnamegesprekken gevoerd. De wens is, om de medewerkers te behouden en hun ervaring en kennis onder te brengen binnen onze KTG-onderneming.”

Garantieclaims en de levering van reserveonderdelen voor voertuigen van Bavaria Camp alsmede de complete afwikkeling daarvan zullen per 1 april 2015 worden overgenomen door Knaus Tabbert GmbH.

Like dit artikel
Tweet dit artikel