Knaus Boxstar XL: compacte buscampers met extra hoog dak en vier tot vijf slaapplaatsen

Knaus Boxstar XL buscamper

Knaus Boxstar XL: compacte buscampers met extra hoog dak en vier tot vijf slaapplaatsen

Wat doe je als je nog wat meer ruimte in een buscamper wilt creëren, maar hem niet langer wilt maken? In de breedte kun je geen ruimte winnen bij een buscamper dus dan moet je het zoeken in de hoogte.

Dat fenomeen zien we al een aantal jaren en ook Knaus gaat nu buscampers met een extra verhoogd dak bouwen.

Komend kampeerseizoen zal de Boxstar-serie van Knaus ook verkrijgbaar zijn in een zogenaamde XL-uitvoering, met een extra verhoogd dak. Deze nieuwe Boxstar XL-serie is vooralsnog verkrijgbaar in twee indelingen. Deze modellen beschikken standaard over vier slaapplaatsen en een badkamer en zijn slechts zes meter lang. Scandinaviëgangers zullen die lengte waarderen in verband met het ‘personenwagentarief’ op de veerdiensten en tolbruggen. Maar die compacte afmetingen komen natuurlijk ook de wendbaarheid ten goede zodat het rijden met de Knaus Boxstar XL – net als met een normale buscamper – ook op smalle landweggetjes en druk stadsverkeer geen problemen op zal leveren.

Meer hoofdruimte en daglicht

Voor het basisvoertuig heeft Knaus gekozen voor de vertrouwde Fiat Ducato. Door het extra verhoogde dak wordt het ruimtegevoel en gebruiksgemak van de Boxstar behoorlijk vergroot. Je hebt in deze modellen niet alleen ontzettend veel hoofdruimte maar ook veel meer daglicht. Bovendien zijn er in het polyester dak – dat overigens ook uitstekend geïsoleerd is – ook uitsparingen gereserveerd voor zaken die normaal boven het dak uitsteken. Hierdoor wordt de camper niet hoger als er bijvoorbeeld een dakairco of satellietontvanger wordt geïnstalleerd.

Vier of zelfs vijf slaapplaatsen

Twee slaapplaatsen bevinden zich boven de zitgroep in een zogenaamd ‘Comfortslide’ hefbed, de andere twee slaapplaatsen zijn achterin de camper geplaatst. In de Boxstar 600 XL Street is dat een dwarsbed, in de Boxstar XL 600 Lifetime betreft het twee enkele bedden. Eventueel biedt de zitgroep nog de mogelijkheid voor een vijfde slaapplaats. Beide modellen zijn overigens slechts zes meter lang maar bieden dankzij dat hoge dak dus wel enorm veel ruimte.

Comfortabel

Maar ook aan comfort ontbreekt het niet in de BoxstarXL-modellen. Zo hebben ze comfortabele koudschuimmatrassen, zijwandbekleding van textiel, indirecte LED-verlichting en kasten met soft close-functie. Verder beschikken ze over een zwevende tafel met verlengstuk in de zitgroep, een SkyRoof?panoramadak, in hoogte verstelbare TV-steun en een multifunctionele flexibele badkamer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel