Knaus Boxlife Saint & Sinner

Knaus Boxlife Saint & Sinner

De Knaus Boxlife Saint & Sinner

STUTTGART – Op de CMT zal Volkswagen ongetwijfeld al een prototype van de nieuwe Crafter laten zien. De nieuwe VW Crafter zal echter pas in de tweede helft van dit jaar leverbaar zijn, en ook in de showroom van de dealers zul je hem nog niet zien staan.

Toch kunnen we op de CMT in Stuttgart toch al wat op basis van de nieuwe Crafter gebouwde campers zien staan. Eén daarvan is die van Knaus. Op de stand van Knaus zal een prototype van een buscamper op basis van de nieuwe Crafter uit de Boxlife serie staan, genaamd Saint & Sinner.

Net als de Volkswagen T6 heeft Knaus ook de Saint & Sinner uitgevoerd in rood en wit. Deze kleuren zijn gebaseerd op de kleuren van de allereerste Volkswagen bestelwagens.

Ook in het interieur vinden we die kleuren min of meer terug. Knaus heeft het interieur namelijk uitgevoerd  in lichtgrijs, rood en zwart. De basis van het interieur is lichtgrijs en de kastfronten zijn rood, wat prachtig combineert met de zwart leren bekleding met rode accenten.

Waar het in de oude VW Crafter (en de Mercedes Sprinter) zonder kunstgrepen eigenlijk niet goed mogelijk was om een bed dwars achterin de camper te plaatsen, is dat nu voor zover wij weten wel gelukt Het bed is 1,44 m, wat relatief breed is voor een amper 6 meter lange buscamper. Het bed is opklapbaar uitgevoerd zodat je de bergruimte eronder goed kunt bereiken. De keuken is voorzien van een tweepits kookplaat en een koelkast met een inhoud van 90 liter.

Ook leverbaar als Fiat Ducato

Het prototype van de Saint & Sinner is gebouwd op een Crafter 35 met 140 pk dieselmotor. Zoals gezegd is de nieuwe Crafter naar verwachting pas in de tweede helft van dit jaar verkrijgbaar. Wie komend voorjaar al in Saint & Sinner wil rijden, kan uitwijken naar de Boxlife Saint & Sinner op basis van een Fiat Ducato, zoals in bovenstaande foto.

Daarvan komen 2 indelingen beschikbaar: de de 600 MQ en 630 ME. De 600 MQ is 5,99 m lang. Deze heeft achterin een dwars geplaatst tweepersoons bed. De 630 ME is 6,36 m lang en heeft achterin twee eenpersoons bedden. Optioneel kunnen deze modellen worden uitgevoerd met een hefbed voorin, zodat je over vier slaapplaatsen beschikt. De kleurstelling is gelijk aan de Saint & Sinner op basis van de VW Crafter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel