Met de Kerst naar Valkenburg

Campersite.nlGezellig in de camper, lekker bij je kacheltje, terwijl je door het raam de sneeuwvlokjes over de camping ziet dwarrelen. Een glaasje glühwein binnen handbereik, dat is camperen in de winter.

 

Dat kan ook in Nederland, in Valkenburg aan de Geul bijvoorbeeld, dit gezellige toeristenstadje verandert in de maanden november en december namelijk traditiegetrouw in “Kerststad Valkenburg”.

 

Prachtige kerstverlichting in het centrum, versierde kerstbomen, kerstmuziek in de straten en natuurlijk de sfeervolle, ondergrondse kerstmarkten in de mergelgrotten, vormen samen een sprookjesachtig geheel. Bovendien is Valkenburg aan de Geul slechts 12 kilometer van Maastricht, met de sfeervolle winterkermis en grote ijsbaan, verwijderd.

De kerstmarkten worden gehouden van 20 november t/m 23 december 2009, meer informatie daarover vind je op www.kerststadvalkenburg.nl.

 

Bovenop één van deze kerstgrotten ligt de bij camperaars welbekende stadscamping Den Driesch, volgens velen de mooist gelegen camping van de omgeving met een fraai uitzicht over het centrum van Valkenburg en de (zo mogelijk besneeuwde) Limburgse heuvels, met de kerstmarkten, de attracties en de bezienswaardigheden op loopafstand.

 

Speciaal voor campers zijn er halfverharde plaatsen beschikbaar, zodat je ongeacht het  weertype makkelijk je plaats kunt bereiken. Natuurlijk is er ook een camperservicestation en verwarmd sanitairgebouw. In de winkel zijn dagelijks o.a. verse broodjes verkrijgbaar en in de Brasserie “de Zachte Gee” kan men genieten van een (kerst)diner. Stadscamping Den Driesch is speciaal voor de winterkampeerders geopend tot 23 december 2009.