Kantoor Rabobank huist tijdelijk in camper

RabocamperCASTRICUM – In het Noord-Hollandse dorp Castricum doet een camper sinds gisteren dienst als mobiel kantoor van de Rabobank.

Vanaf juni staat het bankkantoor ernaast in de steigers en de overlast voor de klanten en medewerkers wordt de komende weken te groot. De bank zet tijdelijk een kampeerauto in om toch klanten te kunnen blijven ontvangen.

De afgelopen tijd is een tweedehands Hymer camper met Fiat Ducato onderstel uit 1994 opgeknapt en opgefleurd met het logo van de bank. Erik Penning van Rabobank Noord-Kennemerland is verheugd over de camper. “Het ludieke aspect van dit mobiele kantoor kunnen de klanten wel waarderen. Als ze de camper binnen stappen worden ze ontvangen in het zitgedeelte, dat normaal gesproken dienst doet als eethoek.” De bankmedewerker zegt dat het storm loopt. “Zodra een klant is geholpen, staat de volgende alweer voor de deur.”

Beveiligen

In de camper kunnen klanten niet terecht voor contant geld, maar wel voor antwoorden op hun financiële vragen. “Het is niet zo dat wij de badkamerruimte hebben omgebouwd tot pinautomaat. Dan zouden we de camper veel beter moeten beveiligen, wat het laagdrempelige karakter van een kampeerauto weg haalt”, aldus Penning. Voor het storten van contant geld en het afhalen van geldbestellingen verwijst de bank tijdelijk naar de kantoren in dorpen verderop.

Van maandag tot en met donderdag staat de Rabo camper voor het kantoor aan de Dorpsstraat in Castricum. Op vrijdagen staat hij vanwege de markt naast ’t Oude Raadhuis. Vanaf maandag 2 december heropent het kantoor en verdwijnt de camper in een stalling om weer te worden ingezet bij komende verbouwingen of evenementen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel