Kamperen in Noorwegen

Denk je aan Noorwegen, dan denk je aan de fjorden, de Noordkaap, de middernachtzon en het noorderlicht.

Maar er is nog zoveel meer te ontdekken in het langgerekte land, dat hemelsbreed een lengte van zo’n 1.750 kilometer heeft: van Zuid-Noorwegen met z’n karakteristieke staafkerken tot Noorwegens noordelijkste provincie Finnmark, het land van de Sami en rendieren.

Is Noorwegen ver weg? Moeilijk bereikbaar? Zeker niet! Met de Noorse rederij Fjord Line is Noorwegen tegenwoordig zelfs uitstekend bereikbaar. Vanuit het Noord-Deense Hirtshals, vaart u comfortabel met uw vervoersmiddel aan boord naar Kristiansand, Stavanger, Bergen of Langesund, waarna uitgerust aan het Noorse avontuur kan worden begonnen. En rijden door Noorwegen is een genot: de wegen zijn rustig en voeren door de mooiste landschappen.
Noorwegen is bij uitstek een land voor de kampeerder. Wildkamperen is hier toegestaan, maar als u een beetje meer comfort wilt of enkele dagen of weken op dezelfde plek wilt doorbrengen, dan kunt u natuurlijk ook terecht op de circa 1000 campings die het land rijk is. Ook overnachten in hutten is populair en zelfs het winterkamperen mag op een groeiende belangstelling rekenen.

Fjord Line heeft speciaal voor kampeerliefhebbers een aparte website én folder gemaakt, waar u allerlei informatie vindt over kamperen in Noorwegen. Online kunt u terecht op www.kamperen-in-noorwegen.nl. De folder is ook aan te vragen via info@fjordline.nl of +31 43 327 00 61.

Like dit artikel
Tweet dit artikel