Kampen onderzoekt mogelijkheid nieuwe camperplaats

Campersite.nlDe Gemeente Kampen heeft besloten om te gaan kijken naar een oplossing voor de (iets te) populaire gratis camperplekken aan het Burgemeester Berghuisplein in Kampen.

 

Hier is momenteel plaats voor maximaal 10 campers, maar er staan regelmatig veel meer campers. Omdat er momenteel geen controle op dit maximum aantal is leidt deze situatie, in een buurt waar de parkeerruimte toch al vrij schaars is, tot de nodige protesten van gebruikers van omwonenden en andere gebruikers van de parkeerplaats.

Daarom overzoekt de gemeente, zoals wij van de betrokken beleidsmedewerker hebben vernomen, diverse mogelijkheden. Men zou bijvoorbeeld het maximale aantal van 10 campers strikter kunnen gaan handhaven. Volgens de betrokken beleidsmedewerker van de gemeente zou de gemeente dan geleidelijk steeds strenger moeten gaan controleren, omdat ze de overschrijding van het toegestane aantal immers een aantal jaren zomaar heeft toegestaan.

 

Ook wordt onderzocht of het mogelijk is om de huidige camperplaats uit te breiden en/of te voorzien van een slagboom zodat er voor een overnachting betaald zal moeten worden.

 

Eén van andere plannen die de gemeente Kampen gaat onderzoeken, is het plan om de huidige camperplaats te gaan sluiten en er vlakbij, aan de Cellesbroekweg, een nieuwe, betaalde camperplaats te gaan realiseren.

 

De nieuwe camperplaats voor ongeveer 25 campers krijgt de nodige voorzieningen (of maakt gebruik van de huidige vlakbij gelegen voorzieningen) en is niet meer gratis. Mogelijk zal er dan een tarief van € 8,- per nacht gaan gelden, maar ook dat is slechts een indicatie. De nieuwe camperplaats ligt niet ver van de oude camperplekken, en nog steeds vlak bij het fraaie stadscentrum van de Hanzestad. De afstand zal dus geen onoverkomelijk probleem zijn voor camperaars, die over het algemeen geen moeite hebben met het betalen van een redelijke vergoeding voor de geboden faciliteiten maar vooral een gunstige locatie van een camperplaats waarderen.

 

De huidige camperplaats aan het Burgemeester Berghuisplein is vooral populair door de prachtige locatie, zo vlak bij het stadscentrum. Helaas heeft het feit dat deze plekken gratis waren en er bovendien regelmatig veel meer campers dan de toegestane 10 campers stonden, tot veel weerstand bij de plaatselijke bevolking geleid.

 

De route van de oude (A) naar de nieuwe (B) camperplaats volgens Google Maps:

 


Grotere kaart weergeven

 

Campersite.nlDe plek waar de nieuwe camperplaats zou moeten komen, rechts is het parkeerterrein met de huidige camperplaats zichtbaar:

 

Vooralsnog gaat het nog zeker een aantal maanden duren voordat er een besluit genomen zal worden.

 

Relevante links:

 

UPDATE 24-03-2010:

 

 – Laatste wijziging 24-03-2010 –