De Kampeertoerist zet zich in voor camperplaatsen

Campersite.nlDe vereniging Vlaamse Kampeertoeristen (VKT) treedt al meer dan 60 jaar op als belangenverdediger van alle kampeerders, ongeacht met welk kampeermiddel ze reizen.

 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de VKT sinds de start van de studie omtrent het ‘Kampeerautotoerisme aan de Vlaamse Kust’, in opdracht van Toerisme Vlaanderen, deel uitmaakt van de werkgroep over de ‘beleidsvoorbereiding toeristisch beleid’.

In het artikel ‘Vlaanderen, niet voor kampeerautotoeristen?’ (magazine Kampeertoerist maart 2011, zie PDF bijlage) stelt de VKT voor om “de vergunningscriteria aan te passen aan de realiteit en bestaande, maar geschikte ‘illegale’ kampeerautoplaatsen (dit zijn plaatsen waar overnachten officeel niet is toegelaten, met name op officiële en officieuze parkeerplaatsen voor kampeerauto’s) te legaliseren en om te bouwen tot kampeerautoterreinen of een alternatieve vorm ervan zoals transitplaatsen of motorhome stop-overs.”

 

De VKT is namelijk de mening toegedaan dat dit al een eerste positieve stap zou zijn om het kampeerauto-onvriendelijke imago van Vlaanderen op te krikken.

Deze boodschap was recent de aanleiding voor volksvertegenwoordiger Marnic De Meulemeester om minister Geert Bourgeois hierover te interpelleren in het Vlaams Parlement en zijn standpunt ter zake te vernemen. Een reactie daarop verschijnt in Kampeertoerist september 2011 (eveneens in PDF bijlage).