Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2021 trok meer bezoekers dan verwacht

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2021

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2021 trok meer bezoekers dan verwacht

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2021 was een van de eerste grote Nederlandse publieksbeurzen sinds het uitbreken van de coronapandemie. Het was daarom best wel spannend of de kampeerliefhebbers weer de stap wilden maken om een dergelijk groot publieksevenement te bezoeken.

Gelukkig trok de beurs meer bezoekers dan verwacht. Er kwamen nog niet zo veel bezoekers als de voorgaande edities. Maar het was niettemin bijzonder hoopvol dat er meer bezoekers dan verwacht kwamen. Maar liefst bijna 35.000 mensen. Daarom kunnen de exposanten en organisatie tevreden terugkijken naar de laatste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Bijna 35.000 bezoekers

Natuurlijk hielp het enorm dat de belangstelling voor kamperen de laatste jaren enorm is gestegen. Daardoor werd hét kampeerevent van Nederland bezocht door bijna vijfendertig duizend bezoekers. Dat zijn er veel meer dan de beursorganisatie zelf verwachtte: “Na een wereldwijde pandemie is het onmogelijk in te schatten of mensen alweer de stap maken om een groot landelijk evenement te bezoeken”, vertelt beursmanager Rachel Jankowsky. “Maar het aantal verkochte toegangskaarten en de positieve reacties van onze exposanten hebben al onze verwachtingen overtroffen.”

Corona gaf kamperen extra boost

“Kamperen is booming”, vervolgt ze. “Daar heeft corona ook aan bijgedragen, omdat het eigenlijk de enige manier was om op vakantie te kunnen. De populariteit van kamperen zien we nu terug in het aantal verkochte entreekaarten: ruim 38 duizend stuks. Natuurlijk was het van tevoren lastig om in te schatten hoeveel mensen na de pandemie de beurs alweer zouden gaan bezoeken. Deze enorme toeloop hadden we niet verwacht”, aldus Jankowsky.

Succesvolle beurs

Ook Leo Diepemaat, voorzitter van de branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie, was positief verrast over de drukte op de beurs: “Geweldig om te zien dat we zoveel nieuwe kampeerders op de beurs konden begroeten. Jammer dat een aantal merken ontbrak, door leveringsproblemen als gevolg van de coronapandemie en de enorme vraag naar kampeermiddelen. Maar ik ben er trots op dat we tijdens deze succesvolle beurs de volle breedte van kamperen hebben kunnen laten zien, inclusief veelbelovende innovaties. Van tenten en daktenten tot vouwwagens, van caravans en campers tot voortenten en accessoires.”

Ontzettend druk

De standhouders kenden over het algemeen een zeer succesvolle beurs. Zo blijkt Maarten de Roos van Easy Caravaning tevreden terug: “We hebben het ontzettend druk gehad. We zijn enorm verrast over de nog steeds toenemende aandacht voor onze Holtkamper tenttrailers en het cross-over concept TakeOff. Opvallend was het grote aantal startende kampeerders dat zich kwam oriënteren. En het bleef niet bij oriënteren alleen: commercieel gezien was de beurs een geweldig succes, waarbij we met onze merken zelfs nóg meer hebben verkocht dan op de drie dagen langer durende beurs in Düsseldorf, terwijl die nog beduidend meer bezoekers trekt”.

Leek net zo druk als 2019

Patrick van der Burgh, in Nederland verantwoordelijk voor de merken Knaus, Tabbert en Weinsberg, was tevreden over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2021: “Op onze stand heb ik niet gemerkt dat het minder druk was dan in 2019. Ik ben blij dat we weer een kampeerbeurs hebben kunnen neerzetten met vrolijke maar vooral ook serieuze bezoekers. Het is mij duidelijk dat de caravan weer herontdekt is en dat ons gasloze concept – de 100 procent elektrische caravan – aanslaat. Samen met onze dealers zijn we zeer tevreden met de behaalde resultaten.”

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022: 5 tot en met 9 september

De nieuwe datum voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022 is inmiddels ook bekend. Deze zal plaats vinden op 5 tot en met 9 oktober 2022.