Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 is geannuleerd

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 geannuleerd

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 is geannuleerd

Helaas heeft de KCI (Kampeer & Caravan Industrie) moeten besluiten om de 2020-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te annuleren.

Het bestuur werd hiertoe genoodzaakt vanwege de Coronapandemie. De KCI heeft die beslissing in goed overleg met de Jaarbeurs Utrecht genomen. Volgens KCI-voorzitter Leo Diepemaat was het een moeilijk besluit en heeft de organisatie die met pijn in het hart moeten nemen.

Uitgangspunten onder druk

De KCI, waar importeurs, fabrikanten en toeleveranciers van de kampeerbranche bij zijn aangesloten, is de initiatiefnemer en opdrachtgever van de grootste kampeerbeurs van Nederland. Leo Diepemaat, voorzitter van de KCI, verklaart: “Het uitgangspunt van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs – en daarmee ook het succes van de beurs – is altijd geweest dat we met dit landelijke kampeerevent een goede sfeer en beleving willen neerzetten die bij kamperen als lifestyle past én dat we kampeerders en geïnteresseerden een goede afspiegeling willen bieden van kampeermiddelen, toebehoren en accessoires. Met de kennis van nu is die garantie niet te geven.”

Beslissing komt hard aan in de branche

De populariteit van kamperen en camperen is de afgelopen jaren explosief toegenomen. De beslissing komt binnen de kampeerbranche daarom extra hard aan. Ook omdat het reizen met de camper vanwege de Coronacrisis een flinke boost kreeg. Daarom is het volgens Diepemaat extra zuur dat het KCI-bestuur de beslissing heeft moeten nemen om het kampeerevent niet te laten plaatsvinden. Vanwege de lange voorbereidingstijd voor het organiseren van zo’n grootscheeps landelijk kampeerevent kon men de beslissing over het wel of niet doorgaan niet langer uitstellen. “Dat doet pijn”, stelt Diepemaat nogmaals, “zeker als je weet dat de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een recordaantal van bijna 50.000 bezoekers trok.”

Alternatieve campagne

De brancheorganisatie niet uiteraard niet stil. Samen met de Jaarbeurs en exposanten-stakeholders focust men nu op een alternatieve campagne in de nazomer/najaar van 2020. Diepemaat: “Want kamperen is populairder dan ooit en dat blijven we met heel de branche actief uitdragen. En natuurlijk maken we volgend jaar een grote comeback met Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2021!”

Foto: © Kampeer & Caravan Jaarbeurs