Dit jaar nieuwe poging voor wereldrecord grootste camperkonvooi

Womo record Walldürn

Dit jaar nieuwe poging voor wereldrecord grootste camperkonvooi

Vorig jaar werd er in het Duitse Walldürn een poging gedaan om het ‘wereldrecord camper-konvooi’ te verbeteren. Dat was sinds 2003 in Italiaanse handen. Met veel publiciteit is het inderdaad gelukt om meer campers dan toen op de weg te krijgen.

Helaas waren er wel voldoende campers, maar waren er volgens de waarnemer van het Guinness Book of Records soms ook te grote ruimtes tussen de campers onderling. Daardoor bleef ondanks de opkomst van 683 campers het oude Italiaanse record van 671 campers in de boeken staan.

Hoewel de recordpoging vorig jaar is begonnen als een soort van sportieve wedstrijd ten opzichte van het vorige record wil de organisatie dit jaar weer een dergelijk evenement zal worden georganiseerd. Bovendien is men nu wat ambitieuzer, het streven is nu een konvooi met minstens 1000 campers. Dit jaar kan het konvooi gebruik mag maken van een vroeger oefenterrein van het Duitse leger in de omgeving van Walldürn. Doordat er geen gebruik van de openbare weg hoeft te worden gemaakt, is de kans dat er weer te grote tussenruimtes ontstaan uiteraard een stuk kleiner.

Ook is er uitvoerig contact geweest met het Guinness Book of Records over de exacte voorwaarden zodat er dit jaar niets fout kan gaan. Dat wil zeggen, als er genoeg mensen deelnemen. Wie graag mee wil doen met deze recordpoging: het is nu al mogelijk om je te registreren via de website van het evenement. De deelname kost 49 euro per voertuig. De nieuwe recordpoging moet plaatsvinden op 15 september 2018.