Itineo integraal camper met kinderkamer

Itineo SLB700 met kinderkamer

Itineo SLB700,  integraal camper met kinderkamer

ZOETERMEER – Een integraal camper met ‘kinderkamer’ is vrij zeldzaam. De Franse camperbouwer Itineo heeft het aangedurfd om een dergelijke camper in haar leveringsprogramma op te nemen.

In Nederland, waar campers vooral populair zijn bij reizende paren en niet zo zeer bij gezinnen, is de markt voor een dergelijk camper waarschijnlijk vrij klein. In Frankrijk en ook in Spanje en Italië is het veel gebruikelijker om de camper ook te gebruiken om er met het hele gezin op uit te trekken.

De stap naar een kinderkamer, zoals we die wel vaak in een caravan zien, is daar dan ook heel wat logischer. Want er zijn wel de nodige campers met een stapelbed zodat die ook prima voor een gezin kunnen worden gebruikt, een echte kindvriendelijke camper is er eigenlijk niet.

De nieuwe SLB 700 integraal camper die de Franse camperproducent Itineo introduceert heeft met een totale lengte van 6,99 meter. Standaard blijft de MTM van de SLB 700, die een Fiat Ducato als basis heeft, onder de 3500 kilogram waarbij er een laadvermogen van 490 kilogram beschikbaar is. Optioneel kan hij ook met een hogere MTM worden geleverd. Dan mag hij echter niet meer met een klein rijbewijs worden bestuurd.

Achterin de camper zien we een afsluitbare ruimte een stapelbed en een tot een bed om te bouwen treinzit. Er kunnen dus drie kinderen slapen, en overdag hebben zij daar alle ruimte om te spelen en te knutselen. Wie daar genoeg heeft aan twee slaapplaatsen, kan het onderste bed van het stapelbed opklappen om zo meer bagageruimte te verkrijgen. De kinderkamer wordt standaard geleverd inclusief Kiddy-Neo pakket, dat onder meer bestaat uit een speciale puzzelvloerbedekking. Wie behalve kinderen ook een hond mee wil nemen, zou ook nog voor het optionele Doggy-Neo-pakket kunnen kiezen.

Voor in de camper is een hefbed van 190 bij 140 centimeter, waar de ouders kunnen slapen. Daar is ook de zithoek, met een grote L-vormige bank . Achter de keuken, die is voorzien van een grote koelkast van 142 liter. Wat meer naar achteren, tussen de keuken en de kinderkamer, bevindt zich de ruime badkamer. De Itineo SLB700 heeft ondanks de vijf slaapplaatsen standaard maar vier gehomologeerd zitplaatsen, maar hij kan gelukkig worden uitgebreid met een vijfde zitplaats.

Like dit artikel
Tweet dit artikel